VTEK: buvę Visagino ir Rokiškio merai  naudojo tarnybinį transportą ne tarnybos reikmėms
Lietuva ir Baltijos šalys 12 06 2019 1245 peržiūros

VTEK: buvę Visagino ir Rokiškio merai naudojo tarnybinį transportą ne tarnybos reikmėms

Buvusi Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė ir buvęs Rokiškio rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, kai tarnybiniu transportu pasinaudojo ne tarnybinėms reikmėms. Tokį sprendimą priėmė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).


Tiriant nustatyta, kad pernai gruodį savivaldybės administracijos darbuotojo vairuojamu tarnybiniu automobiliu D. Štraupaitė vyko į Didžiąją kalėdinę Vilniaus mugę. VTEK neturi duomenų, kad tą dieną tuometinė merė atliko savo tarnybines funkcijas ir savivaldybės automobilio reikėjo jos kompetencijai priskirtų pareigų vykdymui.


Taip pat tyrimo duomenys rodo, kad šių metų vasarį A. Vagonis savivaldybės administracijos darbuotojo vairuojamu tarnybiniu automobiliu vyko į Lietuvos radijo ir televizijos biure vykusį savivaldybių tarybų rinkimų agitacijos filmavimą Kaune. Galimybė dalyvauti visuomeninio transliuotojo filmavime A.Vagonui buvo suteikta kaip rinkimuose dalyvaujančiam kandidatui, o ne kaip Rokiškio rajono savivaldybės merui. Todėl, VTEK vertinimu, minėtoji kelionė į Kauną negali būti vertinama kaip tarnybinė užduotis - šiuo atveju jis turėjo naudotis asmeniniu transportu.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее


VTEK siūlo Visagino savivaldybės merui Erlandui Galaguzui ir Rokiškio rajono savivaldybės merui Ramūnui Godeliauskui inicijuoti savivaldybių patirtų išlaidų, susidariusių dėl neteisėtų D.Štraupaitės ir A.Vagonio veiksmų pasinaudojus šių savivaldybių darbuotojų vairuojamu tarnybiniu transportu, kompensavimą.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта