VU Botanikos sode vyks Tarptautinis Žemės meno festivalis
Įdomu žinoti 06 09 2019 988 peržiūros

VU Botanikos sode vyks Tarptautinis Žemės meno festivalis

Vilniaus universiteto Botanikos sodas Kairėnuose penktadienį ir šeštadienį kviečia į tarptautinį Žemės meno festivalį „Gamta ir menas“, kuris išaugo iš jau 15 metų jo teritorijoje vykstančių žemės meno parodų.

Šiemet įvairių Baltijos šalių menininkai, kaip teigiama VU pranešime, ne tik pademonstruos neįtikėtinus parodos „Atradimai“ meno kūrinius, besisiejančius su landšaftu, augalija ir istoriniais pastatais, bet ir suteiks jiems savitos, unikalios prasmės performansų metu per atidarymą. Sodo erdvėse dirbę menininkai galėjo rinktis Žemės meno (Land Art) stilių, kai naudojamos tik natūralios, gamtinės medžiagos, randamos gamtoje, Aplinkos meną (Environmental Art), kai naudojamos įvairios „atsineštinės“, žmogaus pagamintos medžiagos, taip pat derinti tai su performansais, videoinstaliacijomis bei pan., ką galima bus pamatyti tik atidarymo metu.

Be to, šio meno mėgėjų laukia dvi nuotraukų parodos bei įdomūs Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Ukrainos atstovų pranešimai seminare.

„Didžiuojuosi, kad šiemet dalyviams ir visiems žemės meno mėgėjams galime pristatyti ir įspūdingą albumą „Žemės menas Vilniaus universiteto botanikos sode“, kur rasite kūrinių bei performansų fotografijų iš ankstesnių parodų, – pranešime cituojamas VU Botanikos sodo direktorius dr. Audrius Skridaila. – Neįtikėtina, ką gali sukurti subtili menininko vaizduotė, atrodo, iš įprasčiausių, kasdien gamtoje matomų dalykų: samanų, nendrių, medienos, akmenų. Tai, kad mūsų erdvės leidžia naujai atrasti ir pažinti gamtos ir žmogaus santykį, laikau vienu iš svarbių pasiekimų, įtvirtinant Botanikos sodo, kaip visuomenės akiračio plėtrai svarbios institucijos, statusą.“

Tarptautinis Žemės meno festivalis „Gamta ir menas“ vyks VU Botanikos sode Kairėnuose rugsėjo 6-7 dienomis.

Penktadienio popietę muziejuje bus atidarytos Žemės meno festivalio VU Botanikos sode nuotraukų parodos ir Margarytos Žurunovos bei Bogdano Lokatyrio (Ukraina) grafikos darbų paroda „Nematomas sodas”. Vėliau vyks seminaras „Žemės menas: perspektyvos ir iššūkiai“.

Šeštadienį Kairėnuose, kluone, bus pristatytas albumas „Žemės menas Vilniaus universiteto botanikos sode“, atidaryta Žemės meno paroda „Atradimai“ ir pristatyti darbai, surengta ekskursija kartu su kūrėjais po sodo erdves.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта