Vyriausybė sušvelnino dalį karantino reikalavimų (patikslinta)
Lietuva ir Baltijos šalys 07 04 2021 894 peržiūros

Vyriausybė sušvelnino dalį karantino reikalavimų (patikslinta)

Vyriausybė nusprendė padidinti maksimalius asmenų skaičius iki 10, kai yra teikiamos sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugos atvirose erdvėse.

Leidžiama fiziškai aptarnauti lankytojus bibliotekų ir valstybės archyvų skaityklose, esančiose visose savivaldybėse. Kaip nurodoma nutarimo projekte, mokslinių institucijų darbuotojams kyla kliūčių susipažinti su tyrimams ar projektams vykdyti reikalingais dokumentais valstybės archyvų skaityklose, o ypač ši problema aktuali Vilniuje veikiančių valstybės archyvų veiklai.

Siekiant sudaryti sąlygas mokiniams, kurie mokosi pagal tarptautinio bakalaureato diplomo programą (TBD), laikyti baigiamuosius egzaminus kontaktiniu būdu ir baigti TBD programą, kad galėtų studijuoti Lietuvos ir užsienio universitetuose, leidžiama vykdyti egzaminus mokiniams, kurie baigia vidurinio ugdymo programą pagal užsienio valstybių ir tarptautinių organizacijų švietimo programas, kai egzamine vienoje patalpoje dalyvauja ne daugiau kaip 5 mokiniai.

Leidžiama neformalųjį vaikų ir suaugusiųjų švietimą atvirose erdvėse vykdyti dalyvaujant iki 10 asmenų, o uždarose erdvėse, esančiose tam tikrose nurodytose savivaldybėse, reikalavimą paslaugos plotui sumažinant iki 20 kv. metrų vienam asmeniui, o negalint tokio ploto užtikrinti, leidžiant dalyvauti ne daugiau kaip vienam asmeniui.

Taip pat nebegalioja rekomendacijos prekybos vietoms nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių, padidinti dirbančių kasų skaičių ir kita.

Nedraudžiama ir sveikatinimo paslaugų centrų, teikiančių poilsio paslaugas, veikla. Kitos paslaugos – kaip laisvalaikio, pramogų, pirčių, baseinų – yra draudžiamos. Sveikatinimo paslaugų centrai, kaip ir kiti ūkio subjektai, galėtų veikti teikdami nutarimu tiesiogiai nedraudžiamas paslaugas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Buvo diskusija, kad jei situacija rimtai nepablogės, tai galėtume svarstyti šią savaitę tam tikrus papildomus veiklų atvėrimus. Tačiau yra taip, kad pagal tuos duomenis, kuriuos turime šiandien, turime seniai nematytą atvejų skaičių per praėjusią parą, viršijantį tūkstantį, ir pusė Lietuvos yra eksponentinio augimo fazėje, kita pusė – ne. Išsiskyrimas yra kurį laiką“, – kalbėjo premjerė Ingrida Šimonytė.

Pasak premjerės, Vilniaus apskrityje naujų koronaviruso atvejų yra trigubai daugiau.

„Vilniaus apskrityje turime trigubai daugiau naujų atvejų, ligoninėse yra du kartus daugiau žmonių nei buvo prieš pusantro mėnesio. Pastarąjį savaitgalį buvo gana ryškus užimtų ligoninių lovų didėjimas, bet jau ne tik Vilniuje. Kaune per savaitę ligoninių užimtumas trečdaliu išaugo“, – nurodė I. Šimonytė.

ELTA 

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта