Vyriausybei siūlo palikti judėjimo kontrolę 16-oje šalies savivaldybių
Lietuva ir Baltijos šalys 15 03 2021 1064 peržiūros

Vyriausybei siūlo palikti judėjimo kontrolę 16-oje šalies savivaldybių

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) Vyriausybei siūlo keisti karantino metu galiojančių judėjimo ribojimų taisykles tarp šalies savivaldybių. Siūloma, kad iki kovo pabaigos judėjimo tarp savivaldybių kontrolė liktų galioti 16 šalies savivaldybių, kuriose sergamumo COVID-19 rodiklis yra didžiausias. Vyriausybė dėl šio siūlymo planuoja spręsti pirmadienį.

SAM pateiktame nutarimo pakeitimo projekte aiškinama, kad asmenų judėjimas tarp tų savivaldybių, kuriose 14 dienų COVID-19 ligos sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra daugiau kaip 200 atvejų, – į šias savivaldybes asmenims būtų draudžiama atvykti ir išvykti iš jų.

Judėjimo ribojimus planuojama palikti Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Visagino savivaldybėse, kuriose sergamumas viršija nustatytą rodiklį.

Projekte, kurį siūlo SAM, teigiama, kad judėjimo kontrolė nebus taikoma asmenims, kurie vyksta į savo gyvenamosios vietos savivaldybę, į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl artimųjų giminaičių mirties, taip pat į darbą, esantį kitoje savivaldybėje, taip pat į aptarnaujančius tarptautinius keleivių maršrutus oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų, dėl sveikatos priežiūros paslaugų.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Judėjimo kontrolė nebūtų taikoma ir dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas. Šis ribojimas taip pat nebūtų taikomas asmenims – vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje jie turi nekilnojamojo turto, priklausančio vienam iš šeimos ar namų ūkio narių nuosavybės teise.

Judėjimo ribojimai nebūtų taikomi ir kai asmenys, gyvenantys besiribojančiose Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, keliautų tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта