„Wizz Air“ saugumo sumetimais stabdo skrydžius į Moldovą
Pasaulyje 28 02 2023 370 peržiūros

„Wizz Air“ saugumo sumetimais stabdo skrydžius į Moldovą

Vengrijos pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“ pirmadienį paskelbė saugumo sumetimais stabdanti visus skrydžius į Moldovą ir iš jos.  

„Dėl pastarojo meto įvykių ir didelės, nors nebūtinai neišvengiamos, rizikos šalies oro erdvėje „Wizz Air“ priėmė sunkų, bet atsakingą sprendimą nuo kovo 14 dienos sustabdyti visus skrydžius į Kišiniovą“, – sakoma grupės pranešime.

Proeuropietiška Moldova, turinti 2,6 mln. gyventojų ir esanti tarp Rumunijos ir Ukrainos, Rusijai prieš metus pradėjus puolimą Ukrainoje baiminasi, kad gali būti kitas Maskvos taikinys. Pastarosiomis savaitėmis šalis kandidatė į Europos Sąjungą pranešė apie Rusijos „pastangas destabilizuoti padėtį“ Moldovoje. Į šalį kelis kartus pataikė nuolaužos, atskriejusios iš kariaujančios Ukrainoje. Vykstant karui Ukrainoje Moldova ir pati kelis kartus buvo uždariusi savo oro erdvę. Ukrainai nustojus eksportuoti elektros energiją dėl Rusijos smūgių svarbiai šalies infrastruktūrai, Moldova taip pat patiria elektros energijos tiekimo sutrikimus.

„Wizz Air“ yra pirmoji oro linijų bendrovė, stabdanti skrydžius į Moldovą.

Prieš dvi savaites Moldovos prezidentė Maia Sandu apkaltino Rusiją rengiant sąmokslą smurtu nuversti proeuropietišką šalies vadovybę, pasitelkus antivyriausybiniais protestuotojais persirengusius diversantus. Maskva tai neigia.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Pirmadienį Moldovos infrastruktūros ministerija pareiškė apgailestaujanti dėl „Wizz Air“ sprendimo. Savo pareiškime ji patikino, kad skrydžiai, „atliekami pagal virtinę procedūrų, gali būti vykdomi saugiai“.

Į Moldovos sostinę toliau skraido Rumunijos nacionalinės oro linijos „Tarom“, taip pat „Air Moldova“ ir „Turkish Airlines“.


AFP-ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта