A. Anušauskas: parengtasis rezervas yra skirtas karo metu papildomoms funkcijoms atlikti
Lietuva ir Baltijos šalys 29 03 2023 269 peržiūros

A. Anušauskas: parengtasis rezervas yra skirtas karo metu papildomoms funkcijoms atlikti

Arvydas Anušauskas pažymi, kad parengtasis rezervas yra skirtas karo metu papildomoms funkcijoms atlikti, o ne palaikyti nuolatinei parengčiai. Tokią poziciją ministras išsakė komentuodamas praėjusią savaitę buvusio Jungtinių Amerikos Valstijų sausumos pajėgų vado Europoje Beno Hodgeso išsakytas pastabas dėl Lietuvos gynybos politikos. Praėjusią savaitę Lietuvoje lankęsis atsargos generolas sukritikavo, kad Lietuva turėdama per 100 tūkst. parengtojo rezervo karių, jų aktyviai neįtraukia į krašto gynybos sistemą.

„Parengtasis rezervas, tokie kaip aš, skirti karo metui papildomoms funkcijoms atlikti“, – žurnalistams trečiadienį sakė A. Anušauskas.

„Pasižiūrėkit į mane, aš ir esu parengtasis rezervas. Kaip tik dar neturiu 60 metų. Įsivaizduokit, kad tokių žmonių yra dešimtys tūkstančių, kurie turi tam tikrą karinį parengtumą, bet apmokymas paskutinis buvo prieš trisdešimt metų“,– kalbėjo ministras, pažymėdamas, kad karinių įgūdžių atnaujinimas yra skirtas tiems, kurie per pastaruosius dešimt metų tarnavo kariuomenėje.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„(Tiems – ELTA), kurie turi dar labai šviežius įgūdžius. Juos galima papildyti ir atnaujinti“, – akcentavo jis.


ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта