Ansamblio „Lietuva“ triumfas Baltarusijoje
Kultūros ir sporto renginiai 13 06 2012 1091 peržiūros

Ansamblio „Lietuva“ triumfas Baltarusijoje

Praėjusį savaitgalį, birželio 8-10 dienomis, Postavy mieste (Baltarusijoje) įvyko kasmetinis liaudiškos muzikos festivalis, kuriame pirmą kartą pasirodęs Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ tapoI premijos laureatu.:::Penkioliktus metus vykstantis festivalis „Skamba cimbolai ir armonikos“ šiemet pritraukė daugiau nei 30 kolektyvų, tarp kurių buvo svečių iš Kazachstano, Rusijos, Estijos, Ukrainos, Venesuelos ir kitų šalių.

Festivalis „Skamba cimbolai ir armonikos“ truko tris dienas. Atidarymo šventė prasidėjusi penktadienį nustebimo itin spalvingu Baltarusijos prisistatymu, kuriame dalyvavo Baltarusijos Nacionalinis I. Cytovičiaus vardo choras bei daugybė mėgėjiškų kolektyvų, kurie pristatė skambias Baltarusijos regionų dainas bei šokius.

Taip pat muzikiniais kūriniais prisistatė ir konkurso dalyviai, kurie jau kitą dieną varžėsi net penkias valandas trūkusiame liaudies instrumentų konkurse.

Šeštadienį, birželio 9 dieną, įvyko liaudiškų muzikos instrumentų orkestrų konkursas, kuriame ansamblis „Lietuva“ sužavėjęs komisiją virtuoziškai atlikta programa bei unikaliais lietuviškais instrumentais iškovojo I premiją.

Didelį susidomėjimą lietuviškais instrumentais parodė Baltarusijos Nacionalinio Ž. Žynovičiaus vardo liaudies instrumentų orkestro artistai. Vakare Postavy miesto aikštėje, specialiai įrengtoje scenoje, įvyko valandos trukmės ansamblio „Lietuva“ autorinis koncertas, kurio metu buvo atlikti geriausi visų laikų ansamblio muzikiniai kūriniai ir šokiai reprezentuojantys ne tik ansamblį „Lietuva“, bet ir visą šalį.

Nekukliai reklamuotame koncerte apsilankė ne tik miestelėnai bei miesto svečiai, tačiau ir kiti kolektyvai bei liaudies muzikos profesionalai.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Didžiuojuosi mūsiškiais, jog taip puikiai pasirodė konkurse, bet visada galima dar geriau – negailėdamas pagyrų su šypsena sakė ansamblio „Lietuva“ vadovas Robertas Katinskas, kuris šio festivalio metu buvo ir komisijos nariu.

„Labai malonu, jog mus taip šiltai priėmė publika, kuri viso vakarinio koncerto metu negailėjo ne tik aplodismentų, bet ir susižavėjimo šūksnių. Taip pat džiugu girdėti gražius atsiliepimus iš organizatorių pusės. Jie vienareikšmiškai teigė, jog esame labai aukšto lygio kolektyvas“, – sakė jis.

Sekmadienį, birželio 10 dieną, itin spalvinga eisena per miesto centrą ir finaliniu koncertu Postavy vasaros estradoje festivalis „Skamba cimbolai ir armonikos“ buvo uždarytas.

Bernardinai.lt

Muziejų naktis – astronomijos diena
Muziejų naktis – astronomijos diena

Visagino miesto muziejus ir Visagino astronomijos klubas kviečia visus smalsuolius į nemokamą renginį

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта