Atidaryta paroda „Moterys tarp žiedų“
Kultūros ir sporto renginiai 11 03 2011 1135 peržiūros

Atidaryta paroda „Moterys tarp žiedų“

Klaipėdoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje atidaryta paskutinė ciklo „19-20 amžių mažosios Lietuvos ir Nidos kolonijos dailininkų kūryba“ paroda.:::Parodos „Moterys tarp žiedų“ pristatymui pasirinkta neeilinė data – kurį laiką uostamiestyje rezidavusios Prūsijos karalienės Luizės gimimo diena. Prūsijos karalienė Luizė gimė prieš 235-erius metus kovo 10-tąją. Vos 34-rius metus gy venusi karalienė buvo 10-ies vaikų motina, išmintinga politikė, kovojusi dėl Prūsijos išlikimo.
O vieną iš savo gimtadienių šventė būtent Klaipėdoje. „Tada mūsų miestas buvo tapęs laikinąja Prūsijos sostine. Gimtadienio rytą pirmieji pasveikino jos sūnūs princai, įteikdami jau savo pieštus piešinius su Klaipėdos vaizdais – su švyturiu, su locmano valtimi. Vėliau atėjo jos dukterys princesės, kurios paskambino pianinu...“ – pasakojo literatūrologė Jovita Saulėnienė.
Parodoje eksponuojama daugiau nei 50-mt darbų, tarp jų – jaunutės, pirmą kartą į Klaipėdą atvykusios karalienės ir vienos iš jauniausių jos dukterų, kurios gyvybė užsimezgė būtent Klaipėdoje, portretai, šiltine susirgusią karalienę vaizduojanti graviūra bei daugybė kitų moterų portretų. „Įvairi tematika – nuo aristokratės iki paparastos pamarietės, nuo rimtos damos iki bohemos atstovės ar koketės, nuo jaunos šokančios mergaitės iki motinyste spinduliuojančios moters. Tokios pat ir eksponuojamos gėlių kompozicijos“, – dėstė Ilona Motiejauskienė, Rytų Prūsijos dailės mylėtojų draugijos „Nidden“ direktorė.
„Moterys tarp gėlių“ – paskutinė Rytų Prūsijos dailės mylėtojų draugijos rengto ciklo paroda. Per 4 renginius parodyta beveik 200 Mažosios Lietuvos ir Nidos kolonijos dailininkų darbų. Draugijos atstovai sako parodas rengsiantys ir toliau, nes jų sukauptoje kolekcijoje yra daugiau kaip 800-tai šio krašto menininkų darbų.
 
„Panorama“
Muziejų naktis – astronomijos diena
Muziejų naktis – astronomijos diena

Visagino miesto muziejus ir Visagino astronomijos klubas kviečia visus smalsuolius į nemokamą renginį

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта