G. Nausėda susitikime su Armėnijos parlamento pirmininku įvertino pozityvius pokyčius Armėnijoje
Lietuva ir Baltijos šalys 12 05 2021 459 peržiūros

G. Nausėda susitikime su Armėnijos parlamento pirmininku įvertino pozityvius pokyčius Armėnijoje

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitiko su darbo vizito į Lietuvą atvykusiu Armėnijos Nacionalinio Susirinkimo pirmininku Araratu Mirzojanu, aptarė politinę situaciją šalyje, dvišalius santykius, taip pat ES ir Armėnijos partnerystę.

Prezidentas apgailestavo, kad kariniai neramumai tarp Armėnijos ir Azerbaidžano nusinešė tiek gyvybių, ir paragino Armėnijos parlamento vadovą kuo greičiau atnaujinti pastangas taikiai ir tvariai spręsti konfliktą.

Prezidentas ir parlamento pirmininkas, kaip skelbiama Prezidentūros pranešime, taip pat kalbėjosi apie Rytų partnerystės politiką, pasirengimą Rytų partnerystės viršūnių susitikimui šių metų rudenį. G. Nausėda pakvietė Armėniją paminėti Lietuvos ir Armėnijos abipusio pripažinimo ir diplomatinių santykių 30-metį.

Šalies vadovas su Armėnijos parlamento pirmininku aptarė galimas Lietuvos ir Armėnijos dvišalio bendradarbiavimo perspektyvas, ypač ekonominių ryšių plėtojimo potencialą.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Prezidentas pasveikino sėkmingą Armėnijos ir ES santykių etapą, įsigaliojus visapusiškai ir tvirtesnei partnerystės sutarčiai, ir pabrėžė, kad dabar yra laikas sutelkti jėgas ir sėkmingai įgyvendinti šią sutartį, bendradarbiaujant su ES šalimis ir institucijomis. „Sutartis su ES padės efektyviai įgyvendinti reformas. Šis susitarimas ypač svarbus, siekiant teisinės valstybės reformų, darnaus atsigavimo iš pandemijos sukeltos socialinės ir ekonominės krizės“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas įvertino pozityvius pokyčius Armėnijoje, įgyvendinant teismų, rinkimų, teisės reformas, ir pabrėžė, kad birželio 20 d. numatyti išankstiniai rinkimai Armėnijoje prisidės prie situacijos šalyje stabilizavimo bei politinio suvaldymo. „Ypač svarbu, kad rinkimams besiruošiančios politinės jėgos veiktų remdamosi demokratinėmis vertybėmis, teisės viršenybės principu bei pagal Konstituciją“, – teigė prezidentas.


ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта