G. Nausėda: vienas iš pavasario sesijos prioritetų turi būti ilgalaikė senyvo amžiaus žmonių priežiūra
Lietuva ir Baltijos šalys 09 03 2023 350 peržiūros

G. Nausėda: vienas iš pavasario sesijos prioritetų turi būti ilgalaikė senyvo amžiaus žmonių priežiūra

Šalies vadovas Gitanas Nausėda po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen teigė, kad vienas iš pavasario Seimo sesijos prioritetų turėtų būti ilgalaikė senyvo amžiaus žmonių priežiūra. Anot jo, dėl senėjančios Lietuvos visuomenės turi būti tobulinama ne tik sveikatos, bet ir slaugos paslaugų sistema.

„Kalbėjome ir apie ilgalaikės priežiūros klausimus, nes šiandien senėjančioje visuomenėje tai yra tikrai svarbus aspektas“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Mes turime matyti, kad mūsų visuomenė senėja ir mums reikia efektyvesnės ne tik tai sveikatos, bet ir slaugos paslaugų sistemos. Vien tik tai mechaniškai jas sujungti turbūt nebūtų teisinga ir nebūtų problemos sprendimas“, – pabrėžė prezidentas.

Todėl, anot jo, reikia numatyti ne tik finansavimą, bet ir užtikrinti slaugos paslaugų prieinamumą regionuose gyvenantiems žmonėms.

„Reikia numatyti ne tik tai adekvatų finansavimą, bet taip pat ir tvarų šios sistemos egzistavimą ateityje, suteikiant paslaugas ypatingai regionuose ir nedideliuose miestuose gyvenantiems žmonėms, nes jiems tos paslaugos dažnai tampa sunkiau prieinamos“, – akcentavo šalies vadovas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį, prieš prasidedant Seimo pavasario sesijai, susitiko su Seimo Pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen ir Seimo valdybos nariais. Prezidentas su Seimo vadovybe aptarė Seimo 2022 m. rudens sesijos rezultatus, apžvelgė pavasario sesijos prioritetus, svarbius artimiausiu metu laukiančius paskyrimus, taip pat pristatė savo įstatymines iniciatyvas.

Pavasario Seimo sesija prasideda penktadienį, kovo 10 dieną.

ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта