G. Paluckas: situacija, kai daugiau kaip pusantro mėnesio S. Skvernelis ieško ministro, tikrai gąsdina
Lietuva ir Baltijos šalys 22 01 2019 736 peržiūros

G. Paluckas: situacija, kai daugiau kaip pusantro mėnesio S. Skvernelis ieško ministro, tikrai gąsdina

Pusantro mėnesio kandidato į aplinkos ministrus nerandantis premjeras Saulius Skvernelis ir jo atstovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LŽVS) demonstruoja, kad aplinkosauga jiems nerūpi, sako Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas.

Pasak Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderių, dėl to stringa Vyriausybės darbas, be to, LŽVS tokiu elgesiu rodo, kad jiems ši sritis - ne prioritetas. Socialdemokratams kyla klausimų ir dėl premjero sugebėjimų vadovauti.

„Mane tikrai gąsdina tai, kad negebama rasti aplinkos ministro. Tai Valstiečių ir žaliųjų partijai garbės nedaro. Ir mes jau juokavome, kad gal reikėtų atsisakyti „žaliųjų“ žodžio partijos pavadinime, nes aplinkosauga šiai Vyriausybei tikrai nebuvo prioritetas. Dažnai buvusio ministro pozicijos sulaukdavo neadekvačios premjero reakcijos, o dabar, kai jau daugiau nei mėnesį ieškoma aplinkos ministro, „žaliaisiais“ besivadinančiai partijai garbės neprideda“, - sako G. Paluckas.

Jis primena, kad atleistasis ministras Kęstutis Navickas tarsi bandė įgyvendinti keletą žaliosios politikos idėjų, tačiau nesulaukė palaikymo nei iš premjero, nei iš valdančiosios daugumos Seime.

„Taigi kyla klausimas, ar valdančiųjų ūkiniai ar buitiniai interesai neužgožia aplinkosaugos siekių ir tikslų“, - svarsto G. Paluckas.

Tuo metu LSDP frakcijos Seime seniūnas Julius Sabatauskas pastebi, kad valdantieji patiria lyderystės krizę.

„Įsirašė į pavadinimą žodį „žalieji“ ir pasiskelbė profesionalais, o žmogaus, galinčio vykdyti „žaliąją“ politiką, neturi. Juolab premjeras žadėjo, kad ministrai bus paskirti netrukus. S. Skvernelis, užuot vykdęs prezidento rinkimų kampaniją, turėtų užsiimti tiesioginėmis pareigomis. Kol nėra aplinkos ministro, stringa ir Vyriausybės darbas: apie tai kalba pats žemės ūkio ministras“, - sako J. Sabatauskas.

Pasak jo, „valstiečių-žaliųjų” partijai priklausantis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys prieš kurį laiką pareiškė, kad ūkininkams kylančias bėdas reikėtų spręsti kartu su aplinkos ministru, o kadangi jis vis dar nepaskirtas, neišeina ir atsakyti į žemės ūkio atstovų lūkesčius. 

Kaip ELTA jau skelbė, Vyriausybei pasipildžius dviem naujais ministrais, premjeras Saulius Skvernelis leido suprasti, kad jau turi kandidatą užimti ir paskutinį laisvą - aplinkos ministro - postą. 

„Taip, nujaučiu, bet dar palaukime“, - į Eltos klausimą, ar turi kandidatą į aplinkos ministro postą, sausio 15 d. atsakė S. Skvernelis. 

Į preliminarią vasario 12 d. Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę įrašyta ir aplinkos ministro priesaika. 

Sausio 11 d. po priesaikos Seime pradėjo darbą naujas kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas. 

Sausio 15 d. prisiekęs Seime Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pradėjo vadovauti Algirdas Monkevičius.

ELTA

Nuotrauka: 
© DELFI / Domantas Pipas

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта