Gali būti plečiamas asmenų ratas, kuriems skiepus nuo tymų kompensuos valstybė
Mokslas ir sveikata 29 04 2019 763 peržiūros

Gali būti plečiamas asmenų ratas, kuriems skiepus nuo tymų kompensuos valstybė

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad baigiamos vakcinos nuo tymų pirkimo procedūros. Nupirktos vakcinos, pasak jo, turėtų užtekti ne tik rizikos grupėms priklausantiems asmenims pasiskiepyti, bet ir neturintiems imuniteto suaugusiems žmonėms, nepatenkantiems į didžiausios rizikos grupę.

„Tikrai yra sutarta ir tų vakcinų bus nupirkta. Galvojame išplėsti tą ratą žmonių, kuriems reikės pasiskiepyti, reikės revakcinuoti. Žinome amžiaus grupę, kurioje yra didelis skaičius žmonių, neturinčių suformuoto imuniteto, tai tikrai, kad žmonėms ta vakcina bus prieinama“, - žadėjo A. Veryga.

Pasak ministro, imuniteto nuo tymų neturi 35-45 metų amžiaus žmonės. A. Veryga užsimena, kad bus svarstoma galimybė galbūt iš dalies kompensuoti vakcinas ir šiai amžiaus grupei priklausantiems asmenims.

„Svarstysime, kad ten kur tikrai yra didelė rizika ir valstybės lėšomis revakcinuoti”, - sake A. Veryga.

Didžiausios rizikos grupei priskiriami medikai ir kiti asmenys, susiduriantys su tymais sergančiais pacientais. 

Pasaulio sveikatos organizacijos atstovybės Lietuvoje vadovė Ingrida Zurlytė sako, kad nors Lietuvoje yra ne vienas atvejis, kai susirgo medikai, tačiau mūsų šalyje, kitaip nei kai kuriose kitose Europos šalyse, kol kas yra išvengta tymų protrūkio ugdymo ir sveikatos apsaugos įstaigose.

„Tai yra gera žinia. Vis dėlto drįsčiau sakyti, kad tymų protrūkis yra valdomas, nepaisant to, kad atvejų skaičius didėja“, - Seime surengtoje imunoprofilaktikai skirtoje konferencijoje sakė I. Zurlytė.

ELTA

Muziejų naktis – astronomijos diena
Muziejų naktis – astronomijos diena

Visagino miesto muziejus ir Visagino astronomijos klubas kviečia visus smalsuolius į nemokamą renginį

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта