NASA ketina pritraukti asteroidą link Mėnulio
Kultūros ir sporto renginiai 09 04 2013 980 peržiūros

NASA ketina pritraukti asteroidą link Mėnulio

JAV kosmoso agentūra NASA vysto planą susirasti nedidelį asteroidą ir nuvilkti jį į Mėnulio orbitą – JAV senatorius tikina, kad tai yra vienas iš žingsnių, būtinų siekiant įkurti nuolatinę žmonių gyvenamą koloniją kosmose, rašo telegraph.co.uk.:::Kad šis projektas pajudėtų, JAV prezidentas Barackas Obama 2014 metų NASA biudžetui siūlo apie 100 mln.

JAV dolerių, teigia senatorius Bollas Nelsonas. „Tai yra gerokai platesnės programos dalis. Pagal planą ketinama asteroidą kasinėti, o tuo pačiu bus tobulinami asteroidų nukreipimo veiksmai, taip pat turėsime vietą, kurioje galėsime kurti kelionės į Marsą priemones“, - tikina senatorius.

Pagal planą, nepilotuojamas erdvėlaivis sučiuptų asteroidą ir pritrauktų jį arčiau Žemės bei paliktų jį stabilioje Mėnulio orbitoje – pakankamai netoli, kad jį po 8 metų galėtų aplankyti astronautai.

Panašų planą 2012 metais siūlė Kalifornijos technologijų instituto mokslininkai, kartu parengę ir išsamią projekto galimybių studiją. „Tai būtų pirmasis žmonijos bandymas modifikuoti dangų taip, kad jis būtų tinkamesnis nuolatiniam žmonių apgyvendinimui kosmose“, - projekto apraše teigia mokslininkai.

Analizę atlikę ekspertai tikina, kad dabar užsibrėžtas B. Obamos planas – iki 2025 metų nuskraidinti pilotuojamą erdvėlaivį iki Žemei artimo asteroido ir ten išlaipinti žmogų – yra nepasiekiamas esant tokiam dabartiniam ir numatytam NASA finansavimui.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Tačiau vietoje pilotuojamo erdvėlaivio panaudojus valdomą nuotoliniu būdu būtų įmanoma arčiau Žemės patraukti 500 tonų svorio asteroidą ir žmones iki jo nugabenti dar 2021 metais – likus ketveriems metams iki B. Obamos nustatyto laiko.

O kai jau į asteroidą bus nusigauta, „ten bus galima užsiimti kasinėjimais, ieškoti galimybių nukreipti asteroidą nuo Žemės, bandyti ir kurti technologijas, reikalingas kelionėms po tolimas kosmines erdves ir iki Marso“, - rašė senatorius.

DELFI

Muziejų naktis – astronomijos diena
Muziejų naktis – astronomijos diena

Visagino miesto muziejus ir Visagino astronomijos klubas kviečia visus smalsuolius į nemokamą renginį

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта