Penktadienį P. Gražulio apkaltos komisija teiks klausimus vaizdo įrašo ekspertizei
Lietuva ir Baltijos šalys 19 04 2023 345 peržiūros

Penktadienį P. Gražulio apkaltos komisija teiks klausimus vaizdo įrašo ekspertizei

Parlamento specialioji komisija dėl Seimo nario Petro Gražulio apkaltos penktadienį ketina pateikti suformuluotus klausimus Teisės ekspertizės centrui.

Kaip Eltai teigė komisijos vadovas, konservatorius Linas Slušnys, pateikti savo klausimus ekspertizės specialistams pageidavo ir pats P. Gražulis. Darbo grupė politikui suteikė tokią galimybę.

„Penktadienį bus atiduoti vaizdo įrašo ekspertizei klausimai, kuriuos suformulavo komisija. Laukiame dar klausimų papildomų iš paties Petro Gražulio“, – Eltai sakė L. Slušnys.

„P. Gražulis prašė, kad (jam – ELTA) būtų perduotas vaizdo įrašas. Tai vaizdo įrašai jam bus pateikti. Specialiųjų komisijų įstatymas tarsi ir neleidžia perduoti tos medžiagos, bet Konstitucinis Teismas yra pasakęs, kad su medžiaga susipažinti gali, jeigu yra kaltinimai. Todėl mes nutarėme – gerai, leidžiame, su sąlyga, kad jis neplatins tų vaizdo įrašų“, – situacijos aplinkybes aiškino parlamentaras.

Visgi, kokie klausimai buvo suformuoti ir pateikti, L. Slušnys nenorėjo atskleisti. Pasak jo, tam tikri pasisakymai ar savo požiūrio pareiškimas gali paveikti specialistų darbą ir vaizdo ekspertizės eigą.

„Duokime ekspertams, tegul jie pamato, kaip pamato“, – nurodė konservatorius.

Klausiamas, kiek gali užtrukti teisės ekspertų darbas, L. Slušnys teigė negalįs prognozuoti tiksliai. Visgi, jis pastebėjo, kad antradienį Seimas prailgino specialiosios komisijos darbo laiką – terminas, iki kada parlamentarų grupė turi pateikti išvadą Seimui, pratęstas iki gegužės 17 d.

„(Komisijos darbo – ELTA) laiką pratęsiau tiek, kiek aš buvau paklausęs, per kiek laiko padarys ekspertizę. Per tiek laiko turėtų būti. Bet tiksliai kada – negaliu atsakyti“, – kalbėjo politikas.

„Turime atidėtą laiką iki gegužės 17 d., kada jau turi į Seimo salę atkeliauti patvirtinta išvada. Bet kuriuo atveju, kaip bebūtų, mes iki to laiko turime gauti (vertinimą – ELTA)“, – aiškino specialiosios komisijos vadovas.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Komisija ketina rinktis į kitą posėdį trečiadienį. Pasikeitus specialiosios darbo grupės sudėčiai, pasak L. Slušnio, „valstietė“ Ligita Girskienė prašė dar kartą pakviesti P. Gražulį į komisijos posėdį. Konservatorius patikino, kad P. Gražulis pateiks savo parodymus dar kartą.

ELTA jau anksčiau skelbė, kad apkaltos procedūros P. Gražulis sulaukė dėl to, kad pernai, rugsėjo 15 d. Seimo posėdžio metu, balsuodamas už Seimo narį Liną Jonauską, politikas „savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statutą, Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“.

Seimas sudarė specialiąją tyrimo komisiją, kuri tirs Tautos ir teisingumo sąjungos lyderio elgesį ir pateiks išvadą, ar yra pagrindo pradėti jam apkaltos procedūrą.

Specialiojoje komisijoje dirba įvairioms Seimo frakcijos atstovaujančių 11 Seimo narių: Eugenijus Gentvilas, Vaida Giraitytė-Juškevičienė, Ligita Girskienė, Laima Nagienė, Rasa Petrauskienė, Liuda Pociūnienė, Tomas Vytautas Raskevičius, Eugenijus Sabutis, Linas Slušnys, Agnė Širinskienė, Andrius Vyšniauskas. Komisijos pirmininkas yra L. Slušnys, pavaduotojas – E. Sabutis.

Iki šių metų gegužės 17 d. ši komisija turės atlikti tyrimą bei pateikti išvadą Seimo Pirmininkei.

Visgi, P. Gražuliui gresia apkalta ir kitu pagrindu. Praėjusių metų birželį Apeliacinio teismo sprendimu politikas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Byloje nustatyta, kad veikdamas privataus juridinio asmens, t. y. UAB „Judex“, interesais, jis neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų veiklą, skatindamas juos nesilaikyti teisės aktų reikalavimų bei atlikti neteisėtus veiksmus, taip pat naudojosi šios bendrovės jam suteiktomis lėšomis. Tokiais veiksmais P. Gražulis diskreditavo Seimą, sumenkino Seimo nario vardą, valstybės politiko patikimumą ir prestižą ir taip padarė didelę neturtinę žalą valstybei.


ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта