48-ojo Visagino miesto gimtadienio emocijos dar neslūgsta!
Visagine 11 08 2023 560 peržiūros

48-ojo Visagino miesto gimtadienio emocijos dar neslūgsta!

Po nuvilnijusio 48-ojo Visagino miesto gimtadienio emocijos dar neslūgsta! Mūsų miesto erdvės ne tik pulsavo šventiniais renginiais ir puikiomis emocijomis, bet ir sugebėjo sukviesti daugybę žiūrovų, ypač nustebino įspūdingas jaunimo kiekis.

Rugpjūčio 5 d. Visagino miesto gimtadienį vainikavo lietuvių grupės „Sisters on Wire“ ir rusų alternatyviosios popmuzikos atlikėjos – Monetočka (Monetochka) pasirodymai, šventinė diskoteka ir įspūdingas lazerių šou.

Nors vakaro renginių dalyvius užklupo galinga liūtis, susirinkusieji nepabūgo ir nenustojo švęsti Visagino!

Tačiau miesto šventei skirtų renginių ciklas prasidėjo gerokai anksčiau – liepos 26-ąją.

Šią dieną Visagino socialinių paslaugų centro Bendruomenės skyriuje buvo šventiškai atidaryta Visagino trečiojo amžiaus universiteto Dailės fakulteto tapybos darbų paroda „Gėlių kalba“. Koncertinę programą pristatė bendruomenės – vyresniojo amžiaus visaginiečius buriančios nevyriausybinės organizacijos: Pensininkų klubas, Neįgaliųjų draugija, Statybininkų klubas, Visagino TAU. Gėlių tema skambėjo dainose, skaitytuose poezijos posmuose, šokių scenografijoje. Kitos dienos rytą Bendruomenės skyriaus entuziastai organizavo jau tradiciniu tampantį senjorų žygį „Apkabinkime savo miestą“. Šį kartą jis buvo skirtas Aukštaitijos metams.

Liepos 28-ąją šventinės nuotaikos kūrimo iniciatyvą perėmė Visagino viešoji biblioteka, organizavusi renginį šeimai „Knygų alėja“, o vėliau – net keturias dienas vykusias kūrybines dirbtuves vaikams „Po drugelio sparnu“.

Liepos 30 dieną startavo Visagino erdvių festivalis – tarptautinis profesionaliųjų menų renginys, kuriame buvo derinamos šiuolaikinio šokio ir judesio, teatro, gatvės meno, kino, bliuzo, kabareto, populiariosios muzikos ir parodų programos. Festivalis tęsėsi visą savaitę kasdien pristatydamas net po kelis Lietuvos, Armėnijos, Ukrainos, Latvijos, Vokietijos, Prancūzijos menininkų pasirodymus. Festivalio veiklas papildė kūrybinės laboratorijos ir jų rezultatų pristatymas žiūrovams. Paraleliai kaip Erdvių festivalio dalis pristatyti Scanoramos naktinio kino seansai sukvietė į sales daugybę žiūrovų, o po kiekvieno filmo peržiūros vyko įdomūs susitikimai, diskusijos, Kultūros centras kvietė į unikalias naktines patirtis miesto erdvėse.

Liepos 31 dieną į istorinių kostiumų parodos „Miestas vasarą (1930–1970 metų mada)“ atidarymą visaginiečius ir miesto svečius pakvietė Aleksandro Vasiljevo fondas. Apie pusę milijono eksponatų turintis Fondas šį kartą pristatė urbanistinę madą, o ekspozicijoje vyravo vasaros tematika.

Rugpjūčio 2-ąją Viešosios įstaigos „Urbanistinės istorijos“ vadovė Oksana Denisenko ir visaginietė fotografė Jevgenija Cholodova pakvietė diskusijai ir pristatė vykdomo projekto rezultatą – fotografijų parodą „Kultūra/Ar buvai?“ Fotonuotraukos iš Visagine vykusių kultūrinių renginių eksponuojamos jau nemažai metų nebeveikiančios mokyklos languose suteikdamos įkvėpimo vaizduotei, kūrybiškumui, primindamos kultūrinius įvykius ir siūlydamos temas diskusijoms.

Rugpjūčio 4 d. vykusiame iškilmingame Visagino savivaldybės tarybos posėdyje skambėjo gausūs sveikinimai ir linkėjimai. Į iškilmingą posėdį pasveikinti Visaginą atvyko Europos Parlamento narys Bronis Ropė, Lietuvos Respublikos Seimo nariai Algimantas Dumbrava ir Giedrius Surplys, miestų partnerių delegacijos iš Kraslavos (Latvija) ir Daugpilio (Latvija), regiono kaimynų – Ignalinos, Molėtų, Švenčionių, Zarasų rajonų savivaldybių vadovai, Visagino savivaldybės garbės piliečiai ir kiti bendruomenės atstovai.

Posėdžio eigoje tarybos nario priesaiką priėmė ir Visagino savivaldybės tarybos nariu tapo Andrejus Akopovas.

Iškilmingo posėdžio metu buvo pasveikinti abiturientai, parodę puikius valstybinių brandos egzaminų rezultatus – gavę šimto balų (maksimalų) įvertinimą ir jų mokytojai:

Visagino „Verdenės“ gimnazijos:

Ūla Dervinytė – du šimtukai (lietuvių kalbos ir literatūros ir užsienio (anglų) kalbos);

Arina Oginskaitė – 100 balų (užsienio (rusų) kalbos);

Valentina Rubina – 100 balų (užsienio (rusų) kalbos);

Simona Vaikutytė – 100 balų (užsienio (rusų) kalbos);

Abiturienčių mokytojos Jelena Čugunova – už paruošimą rusų (užsienio) kalbos valstybiniam brandos egzaminui, Jolanta Žemaitienė – už paruošimą lietuvių kalbos ir literatūros valstybiniam brandos egzaminui, Aldona Petrauskienė – už paruošimą anglų (užsienio) kalbos valstybiniam brandos egzaminui;

Visagino technologijų ir verslo profesinio mokymo centro:

Oksana Bikulčiūtė – 100 balų (užsienio (rusų) kalbos);

Neda Gedžiūnaitė – 100 balų (užsienio (rusų) kalbos);

Merginų mokytoja Svetlana Dunec – už paruošimą rusų (užsienio) kalbos valstybiniam brandos egzaminui.

Tos pačios dienos popietę švęsti Visaginą vėl pakvietė Visagino socialinių paslaugų centro Bendruomenės skyriaus parengta šventinė programa, apjungusi įvairaus amžiaus ir tautybių visaginiečius – skambėjo jaunųjų Visagino talentų dainos, juos keitė senjorų atliekamos dainos ir šokiai, Vasilijaus Čiupačenkos, kurio gimimo 100-ąsias metines šiemet minime, eiles apie Visaginą skaitė Anatolijus Tkačenko, puikius šokius pristatė mažieji talentai.

Ir tai dar ne viskas! Vakaro renginys subūrė tapybos gerbėjus ir Jaunųjų menininkų klubo „Paletė“ draugus, partnerius. Klubas minėjo savo kūrybinės veiklos 20-metį ir šia proga bendruomenei pristatė jubiliejinę parodą „Nuo saulėtekio iki saulėlydžio“.

Šeštadienį, pagrindinę Miesto šventės dieną, Santarvės aikštėje šurmuliavo prekeivių mugė, vėliau ją papildė Visagino amatininkų, meistrų mugė „Pagaminta Visagine“, savo pramogas šeimoms siūlė „Atradimų pieva“. Kaip ir kasmet, ypatingas dėmesys buvo skirtas mažiesiems visaginiečiams – pristatyta smagi vaikų programa, stalo teatro spektaklis, o mažyliams, gimusiems laikotarpiu tarp miesto švenčių, tradiciškai buvo teikiami „Mažojo visaginiečio pasai“.

Vakaro koncertą didžiojoje scenoje kūrybiškai pristatė trys nuostabios visaginietės, VKC teatro „Gyvenimas gražus!“ mažosios aktorės. Mergaitės priminė miesto istoriją, pristatė ją kūrusios ir kuriančios bendruomenės žmones. Visagino savivaldybės meras Erlandas Galaguz šiltai pasveikino gyventojus ir miesto svečius, ypatingai pasidžiaugė bendryste ir pilnomis švenčiančių visaginiečių bei svečių miesto erdvėmis. Talentingųjų visaginiečių dovanota koncertinė programa, kurios didžiąją dalį dovanojo Visagino kūrybos ir menų akademijos puikių pedagogų parengti talentingieji ugdytiniai, tikrai nenusileido profesionalams!

Ypatingai sužavėjo ir prikaustė žiūrovų žvilgsnius iš Prancūzijos atvykusi vertikaliojo šokio trupė „Cie Retouramont”, ji pristatė choreografinį spektaklį „Environnement vertical”. Tai buvo lyg akrobatinis dialogas tarp dviejų šokėjų, architektūros ir oro erdvės. Kvapą gniaužiantis grožis!

Šventinės programos kulminacija – rusų alternatyviosios popmuzikos atlikėjos Monetočka (Monetochka) ir lietuvių grupės „Sisters on Wire“ pasirodymai, šventinė diskoteka paplūdimio zonoje su „Filtered Tools“ ir lazerių šou! O kaip gera buvo matyti į Visagino gimtadienį sugrįžusį į miestą jaunimą – dalintis, švęsti, prisidėti.

Kultūrinių Visagino gimtadienio renginių ciklą bendruomenė užbaigė sekmadienį šv. Apaštalo Pauliaus bažnyčioje šv. Mišiomis, o šventės sūkurio iniciatyvą perėmė Visagino sporto gerbėjai – vėlgi visą savaitę vyko ir dar tęsiasi Visagino miesto šventei skirti sporto renginiai: tinklinio, paplūdimio krepšinio varžybos, atviras stalo teniso vyrų ir moterų turnyras, net dvi dienas tęsėsi jau šešioliktą kartą Visagino miesto neįgaliųjų sporto klubo „Visaggalis“ organizuotos Atviros neįgaliųjų sporto žaidynės Visagino savivaldybės mero taurei laimėti, teniso dvejetų (Mix), biliardo turnyrai, Lietuvos baidarių-­kanojų irklavimo meistrų varžybos Visagino taurei laimėti, šachmatų turnyras.

Šventinei nuotaikai kurti apsijungė daugybė Visagino įstaigų, organizacijų, įmonių, pavienių savanorių. Bendruomenė ir vėl parodė savo gebėjimus, įsitraukimą, darbštumą. Programą praturtino finansiškai prisidėjusių įmonių indėlis.

Šiais metais išskirtinis buvo jaunimo aktyvumas ir įsitraukimas. Daugybė jaunimo atvyko į renginius ne tik stebėti pasirodymus, bet ir aktyviai dalyvauti įvairiose veiklose. Kūrybinės dirbtuvės, diskusijos ir eksperimentinės veiklos suteikė jaunimui galimybę išreikšti savo talentus, išbandyti naujas idėjas ir prisidėti prie kultūrinio gyvenimo plėtros.

Visos bendruomenės vardu nuoširdžiai DĖKOJAME: pagrindiniam kultūrinių renginių organizatoriui – Kultūros centro kolektyvui, Kūrybos ir menų akademijai, Viešajai bibliotekai, Socialinių paslaugų centro Bendruomenės skyriui, Visagino savivaldybės administracijos darbuotojams, viešajai įstaigai „Urbanistinės istorijos“, Aleksandro Vasiljevo fondui, Lietuvos šaulių sąjungos Visagino jauniesiems šauliams, VšĮ Visagino krepšinio mokyklai, nevyriausybinėms organizacijoms – Jaunųjų menininkų klubui „Paletė“, Visagino trečiojo amžiaus universitetui, Pensininkų klubui, Neįgaliųjų draugijos Visagino skyriui, Statybininkų klubui, Stalo teniso klubui, Irklavimo klubui, Visagino tinklinio asociacijai, Visagino šachmatų klubui.

Tariame AČIŪ organizaciniams ir finansiniams šventės rėmėjams: JAV Ambasadai Vilniuje, British Council, Europos šalių kino forumui „Scanorama", Lietuvos kultūros tarybai, UAB „KOGUS“, MB „Kristinos tinklas“ (Bunker food), UAB „Namų fabriko valda“ (III blokas), IĮ „Varnelė“, UAB „Visagino linija“, UAB „MAXIMA LT", UAB „Intersurgical“, UAB „Visagino būstas“, UAB „Visagino energija“, UAB „Evikonas“.

Mes fantastiškai šventėme Visaginą!

P.S. naujagimių tėveliai, negalėję šventės metu ateiti ir gauti „Mažojo visaginiečio paso“, darbo metu kviečiami į Kultūros centrą (Vilties g. 5). Kontaktinis asmuo Violeta Abarienė, tel. +370 659 75372.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта