A. Armonaitė pabrėžia, kad su energetiniais sunkumais susiduriantys verslai gali pasinaudoti paskolomis: krizės subsidijomis neišspręsime
Lietuva ir Baltijos šalys 12 09 2022 297 peržiūros

A. Armonaitė pabrėžia, kad su energetiniais sunkumais susiduriantys verslai gali pasinaudoti paskolomis: krizės subsidijomis neišspręsime

Su sunkumais susiduriantis verslas gali pasinaudoti finansiniais pagalbos instrumentais, pabrėžia Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Tačiau subsidijų jos vadovaujama ministerija šiuo metu nėra numačiusi, pažymi ministrė.

„Verslai šiuo metu gali pasinaudoti finansinėmis priemonėmis, tai yra paskolos, garantijos, kurios yra „Invegoje“. Netrukus Europos Komisija patvirtins ir 50 mln. eurų lengvatinių paskolų priemonę nuo karo nukentėjusioms įmonėms. Yra nemažai instrumentų, kaip pasikeisti įrenginius, kuro konversijai“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Armonaitė.

Nors Ekonomikos ir inovacijų ministerija nėra numačiusi subsidijų su energetiniais iššūkiais susiduriančiam verslui, asignavimus šiai sričiai yra numačiusios kitos ministerijos, pažymi ji. Konkrečios galimybės skirti papildomą paramą verslui paaiškės įvertinus kitų metų valstybės biudžeto galimybes, akcentuoja A. Armonaitė.

Vis tik ministrė pabrėžia, kad praktikos taikyti tokias priemones, kaip subsidijos elektros kainoms, nėra nei vienoje Europos Sąjungos valstybėje.

„Nėra šalių, kurios taikytų subsidijų mechanizmus. Tai turi tik Graikija“, – tvirtino A. Armonaitė.

Politikės vertinimu, elektros kainų problemą reikėtų spręsti ne subsidijomis, o investicijomis į gamybos pajėgumų didinimą.

„Mums reikia daugiau elektros generacijos. Subsidijomis tik laikinai pristabdytume tokią krizinę situaciją. Elektros energijos generavimo iš to daugiau negautume", – tikino ji.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

"Šitos krizės vien subsidijomis neišspręsime, mums reikia daugiau energijos, kad ji būtų pigesnė", – pabrėžė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad smarkiai išaugus elektros kainoms, Lietuvos verslas prašo valstybės nedelsiant parengti pagalbos priemones, antraip įmonės gali prarasti konkurencinį pranašumą tarptautinėse rinkose ir pradėti atleidinėti darbuotojus.

Apie tai ketvirtadienį diskutuota Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje, kurio metu verslo atstovai paragino valstybę kompensuoti dalį energijos kainos, skirti paskolas nuosavai generacijai įsirengti, didinti vietinę elektros gamybą, kad ir taršesniu kuru, pavyzdžiui, mazutu.

Konkrečias pagalbos priemonės Vyriausybė žada pateikti pristačius naujausias Lietuvos ekonominės raidos prognozes. Tą finansų ministrė Gintarė Skaistė turėtų padaryti pirmadienį.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта