Apie rinkimus
Rinkimai 2024 04 10 2024 130 peržiūros

Apie rinkimus

    Ar jūs pastebėjote, kokiu margiu miestu tapo Visaginas? Visur spalvoti kandidatų į LR Seimą plakatai, kurie vilioja saldžiais pažadais apie šviesų rytojų. Noriu pasidalinti su Jumis savo mintimis apie rinkimus. Tikiuosi, jos Jums padės išsirinkti Jūsų kandidatą.

    Įsivaizduokite situaciją: jūs susirgote ir jums reikalinga labai rimta operacija. Jūs turite galimybę pasirinkti absoliučiai bet kokį Lietuvos gydytoją. Ką jūs pasirinksite? Ar jums bus svarbu, ar šis gydytojas yra visaginietis ar ne? Be jokių abėjonių, kiekvienas iš mūsų turės vienodą atsakymą: išsirinksiu gydytoją, kuris turi patirties, kompetencijos ir išsilavinimo. Mažai tikėtina, kad šioje situacijoje kas nors iš Jūsų pasirinks studentą – gražų visaginietį su pukuotu katinu Murziku.

    Ar jaučiate paralelę su rinkimais į LR Seimą? Savo gyvybę jūs patikėsite tik patyrusiam gydytojui ir nepasirinksite studento iš Visagino. Seimo narys – tai vaizdžiai tas pats gydytojas. Nuo jo patirties, kompetencijos ir išsilavinimo priklauso tai, kaip mes gyvensime. Svarbu suprasti, kad tai žmogus, kuris priims kiekvienam iš mūsų svarbius sprendimus.

    Per šiuos rinkimus pasikeitė mūsų apygardos teritorija. Dabar į ją įeina Visagino savivaldybė, Ignalinos rajonas ir dalis Zarasų rajono. Mūsų apygardos Seimo narį rinks ne tik visaginiečiai. Nereikia pamiršti ir apie vieną ypatumą: labai žemą mūsų miesto rinkėjų aktyvumą. Šiais metais mes jau du kartus numušėme rekordą dėl pačio žemiausio rinkėjų aktyvumo per visą šalį. Istoriškai, Visagino rinkėjai būna aktyvesni per LR Seimo rinkimus, nei per LR Prezidento ir EP rinkimus. Norėtųsi tikėti, kad per šiuos rinkimus bus didesnis rinkėjų-visaginiečių aktyvumas, o ne trečias rekordas per metus... Priešingai, Ignalinos ir Zarasų gyventojai tai pakankamai aktyvūs rinkėjai. Labai svarbu ir tai, nuo kokios partijos iškeltas kandidatas, kokie partijos reitingai, kokios politologų prognozės. Mūsų apygardoje – 10 kandidatų. Labai tikėtina, kad bus antras rinkimų turas. Akivaizdu, kad didžioji dalis tų 10 kandidatų neturi jokių šansų patekti į antrą rinkimų turą. Teks labai gerai pagalvoti apie tai, prieš atiduodant savo balsą už kokį nors kandidatą.  

    Koks turi būti tobulas mūsų apygardos LR Seimo nario portretas? Be jokios abėjonės, jūs sutiksite, kad mūsų regione yra pakankamai problemų, kad studentas – mums neleistina prabanga. Mums reikalingas patyręs gydytojas, kuris išgydys ligas (išspręs problemas).
 
    Galiausiai, gaunasi toks portretas: teisininkas, mokantis lietuvių ir rusų kalbas, išsilavinęs, turintis didelę darbo patirtį ir aukštą kompetencijos lygį. Paklausite, kodėl teisininkas? Politikoje geriausias “gydytojas” tai būtent teisininkas.

Mūsų apygardoje tarp kandidatų į LR Seimo narius yra toks kandidatas. Tai Vytautas Bakas, teisininkas, mokantis lietuvių ir rusų kalbas, išsilavinęs, patyręs, turintis kompentecijos, einantis LR Seimo nario pareigas. Jam 47 metai. Vytautas užaugo Zarasuose, maišytoje rusų-lietuvių šeimoje, vaikystėje su artimaisiais bendraudavo rusų kalba. Vytautas turi šeimą (3 vaikus). Jis turi aukštajį teisinį išsilavinimą.

Vytautas spėjo sukaupti įvairios darbo patirties. Jis sukūrė didžiausią Lietuvoje Nacionalinį pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimą (vienija gaisrininkus, pasieniečius, policininkus ir kitus) ir ėjo jo vadovo pareigas, įsteigė Kredito uniją ir jai vadovavo. Jis ėjo Vidaus reikalų ministro patarėjo pareigas. Nuo 2016 metų Vytautas eina LR Seimo nario pareigas.

Per dvi kadencijas Seime dirbo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku, dabar jis yra Žmogaus teisių komiteto ir Neįgaliųjų teisių komisijos narys. Daug dėmesio skiria mūsų žmonių ir šalies saugumo užtikrinimui, žmogaus teisių ir darbuotojų interesų gynimui. Dirbdamas Seime, pateikė per 150 įstatymų pataisų projektų ir daugiau nei 100 pasiūlymų. Taip pat atstovavo Lietuvai NATO ir ESBO parlamentinėse asamblėjose.

Vytautas Bakas – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys, partijoje jis eina partijos pirmininko pavaduotojo pareigas. Tai partija, kurios atstovai dirba LR Seimo opozicijoje. Partija turi gerus reitingus. Pagal politologų prognozes, po rinkimų partija dirbs LR Seimo valdančiojoje daugumoje. Tai svarbu ir tai geras pasirinkimas, kam atiduoti savo balsą.

Aš balsuosiu už Vytautą Baką. Už teisininką, patyrusį, turintį kompetencijos, išsilavinusį. Jis turi visas galimybės gerai atstovauti mūsų regionui LR Seime ir išspręsti mums aktualias problemas.

Rinkimai į LR Seimą – spalio 13 dieną. Būkite aktyvūs, ateikite prie balsadėžių ir balsuokite. Už Vytautą Baką!


Pagarbiai,
Ruzanna Katinienė
Visagino savivaldybės tarybos narė


Politinė reklama, bus apmokėta iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ politinės kampanijos sąskaitos, užsakymo numeris: PR-2024/140


Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта