Atliktas dar vienas svarbus teisinis žingsnis Visagino atominės elektrinės projekte
Energetika 02 12 2011 555 peržiūros

Atliktas dar vienas svarbus teisinis žingsnis Visagino atominės elektrinės projekte

2011 m. lapkričio 29 d., Lietuva ir Japonija apsikeitė diplomatinėmis notomis, kurios apibrėžia branduolinių technologijų perdavimo Lietuvai sąlygas.:::Pasikeisdama notomis Lietuvos Vyriausybė įsipareigojo, kad į Visagino atominę elektrinę importuojamos branduolinės technologijos bus naudojamos tik taikiems tikslams bei nebus perduodamos trečiosioms šalims be eksportuojančios šalies, šiuo atveju Japonijos, leidimo.
Diplomatinės notos yra parengtos pagal Tarptautinės atominės agentūros (TATENA) oficialiuose dokumentuose numatytus reikalavimus. Šiuo dar vienu svarbiu teisiniu žingsniu yra užtikrinamos nenutrūkstamos derybos su strateginiu investuotoju bei sudaromos prielaidos laiku pasirašyti naujos atominės elektrinės statybos koncesijos ir kitas sutartis.
Koncesijos ir kitas sutartis su strateginiu investuotoju - "Hitachi-GE Nuclear Energy" - dėl naujos atominės elektrinės planuojama pasirašyti 2011 - 2012 metų sandūroje. Tuo pačiu metu turėtų būti pasirašoma Akcininkų sutartis su Latvijos, Estijos ir Lenkijos energetikos įmonėmis.
Planuojama, kad dalyvaujant strateginiam investuotojui bei regioniniams partneriams - Latvijos, Estijos ir Lenkijos energetikos kompanijoms, regioninė atominė elektrinė Visagine bus pastatyta iki 2020 metų.
enmin.lt
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта