„Atviras interviu su mūsų kandidatu į Seimą: „Man svarbu, kad gerai gyventų visi – ir mažuose miestuose, ir kaimuose“
Rinkimai 2024 29 08 2024 162 peržiūros

„Atviras interviu su mūsų kandidatu į Seimą: „Man svarbu, kad gerai gyventų visi – ir mažuose miestuose, ir kaimuose“

Prieš gerą dešimtmetį politinę karjerą pradėjęs ir visaginiečiams ėmęs dirbti Jevgenijus Šuklinas šiandien pirmasis ir bene vienintelis, kuris garsiai pareiškė, kad kandidatuos jau šių metų spalio 13 dieną įvyksiančiuose Seimo rinkimuose. Jo teigimu, šiuose rinkimuose bus ypač svarbus visaginiečių balsas, nes pasikeitus rinkimų apygardoms, mes turime šansą iš tikrųjų būti išgirsti ir pakeisti gyvenimo lygį regione. Kviečiame skaityti trumpą interviu su Visagino kandidatu.

Kodėl nusprendėte kandidatuoti? Kas Jus motyvavo?

Visi, kas mane pažįsta, žino, kad man visada buvo svarbūs mūsų miesto gyventojai, bet tik dabar, sukaupus didelę politinę patirtį savivaldoje, turint išsilavinimą ir nuolat tobulinant žinias, aš jaučiu, kad turiu ką pasiūlyti mūsų gyventojams atstovaujant jiems valstybiniu mastu. Net mano rinkiminis šūkis „Man rūpi, nes gyvenu čia“ – jis gimė labai natūraliai, nes gerai apibūdina priežastį, kodėl nusprendžiau kandidatuoti.

Ar Jūsų sprendimas kandidatuoti į Seimą su Liberalų sąjūdžiu atspindi Jūsų vertybes?

 Man atrodo, kad šiuo metu ypač Lietuvos politinėje sistemoje yra labai didelis atotrūkis tarp partijos ir vertybių. Sudėtinga pasakyti, kuri partija šiuo metu yra vertybiškai tiek stipri, kad būtų galima asocijuoti visus kandidatus su partijos išreikštomis vertybėmis. Vis dėlto, Liberalų sąjūdis, mano manymu, suteikia man geriausią palaikymą siekiant dirbti vardan savo krašto valstybiniu lygiu, todėl gerbiu savo kolegas ir jų darbus. Turime nuostabią Seimo pirmininkę, Viktoriją Čmilytę-Nielsen, 4 vaikų mamą, kuri įkvepia savo pagarba ir palaikymu kiekvienam partijos nariui. Toks kolegų palaikymas labai motyvuoja. Vienas lauke – ne karys. Eiti į Seimą be palaikymo tiek finansiškai, tiek psichologiškai būtų labai sunku.

Kaip manote, kaip Jūsų rezultatus nulems rinkimų apygardų pasikeitimai?

Žmonėms greičiausiai bus šokas, nes  A. Dumbrava pas mus nekandidatuoja – teks pasirinkti kitą mūsų krašto atstovą. Dabar prie mūsų apygardos prijungtos visos Ignalinos rajono rinkimų apylinkės, o nuo jos atskirta dauguma Zarasų rajono rinkimų apylinkių (taip pat ir Zarasų miestas). Nalšios šiaurinės apygardos sudėtyje liko tik Zarasų rajono Salako, Smalvų ir Turmanto rinkimų apylinkės. Jau bendravau su dūkštiečiais,  ignaliniečiais, Turmanto ir kitais gyventojais, būtinai organizuosiu daugiau susitikimų.

Svarbu pabrėžti, kad didžiausio palaikymo tikiuosi iš mūsų visaginiečių. Pasistengsiu nenuvilti ir sukurti daug galimybių pasikalbėti ir senjorams, ir mūsų atominės elektrinės, ir gamyklų, ir kitų sričių darbuotojams.

Kokie tikslai numatyti Jūsų politinėje programoje?

Pradedant nuo kelių, baigiant – gerų specialistų pritraukimu į mūsų kraštą. Deja, akivaizdu, kad šiuo metu valdžios dėmesys sutelktas į centrą. Aš gyvenu čia nuo ankstyvos vaikystės iki dabar. Aš kasdien džiaugiuosi, kad gyvenu mažam, žaliam mieste, bet mes turime problemų, mums reikia

daugiau centro dėmesio ir aš esu pasiruošęs siekti geresnio gyvenimo lygio mums.

Mes galime kalbėti apie dideles strategijas, bet svarbu kalbėti apie tai, kas rūpi mums, mažiems miestams, kaimams, čia iš tikrųjų gyvenantiems žmonėms. Mums rūpi keliai, mums rūpi, kokie gydytojai ne ten, Vilniuje, bet čia – Visagine, Ignalinoje, Zarasuose. Mums rūpi mūsų regiono stabilumas ir galimybė bet kada atsidurti pas gerą specialistą, galimybė ramia širdimi auginti vaikus, augti patiems, sutikti senatvę ir tokį pat laimingą žmogų, kuris gyvenimui pasirinko mažą miestą, niekuo neprastesnį už sostinę.

Ar nemanote, kad tekstų vertimas į rusų kalbą gali pakenkti Jums kandidatuojant Seimo rinkimuose?

Man svarbu, kad tautinių mažumų atstovai taip pat suprastų, ką aš siūlau. Pats vartoju šią kalbą savo buityje ir žinau, kad daliai mane palaikančių žmonių sunku skaityti lietuviškai. Manau, kad tai skatina lygybę tarp visų - skatina įsitraukti ir kitakalbius, tautines mažumas - išreikšti balsą rinkimuose, taip nesukuriant „atskirų teritorijų“ pasienio regione. Turime judėti, „plaukti“ link centro ir būti tokie pat garsūs kaip Vilniaus balsas. Visi turime teisę gyventi vienodai gerai.

Gal norite tarti baigiamąjį žodį?

Labai kviečiu visus palaikyti mane, o tuos, kurie iki šiol žiūri į mane skeptiškai, labai kviečiu dalyvauti susitikimuose. Artimiausiu metu paskelbsime datas. Tikiu, kad geriausiai galiu atstovauti mūsų regionui, miestui ir jo žmonėms. Man rūpi, nes gyvenu čia!

Politinė reklama bus apmokėta iš Liberalų sąjūdžio PK sąskaitos. Užsakymo Nr. PR-2024/120.

 

Kaip įsigyti traukinių bilietus: patogu ir mažiausio Lietuvos miesto gyventojui, ir turistui iš užsienio
Kaip įsigyti traukinių bilietus: patogu ir mažiausio Lietuvos miesto gyventojui, ir turistui iš užsienio

Pavasarį „LTG Link“ išplėtė traukinių bilietų pardavimų galimybes

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта