Briuselyje aptarti ES bendradarbiavimo su Rusija klausimai energetikos srityje
Energetika 15 11 2013 665 peržiūros

Briuselyje aptarti ES bendradarbiavimo su Rusija klausimai energetikos srityje

Lapkričio 14 d. energetikos viceministras Aleksandras Spruogis dalyvavo Strateginės grupės tarptautiniais bendradarbiavimo energetikos srityje klausimais 6-ajame susitikime Briuselyje.:::

Susitikime buvo aptariami Europos Sąjungos bendradarbiavimo su Rusijos Federacija energetikos srityje klausimai. „Kalbant apie ES ir Rusijos partnerystę energetikoje akivaizdu, kad aktyvus bendradarbiavimas naudingas abiems pusėms. Tiek ES, tiek Rusija pripažįsta, kad sutarimas reaguojant į globalius energetinius išteklius yra būtinas“ – susitikime kalbėjo energetikos viceministras. Susitikime pripažinta, kad ES-Rusijos santykiai yra labai daugialypiai, vis dar susiduriama su požiūrio ir interesų skirtumais.

Todėl, anot A. Spruogio, svarbiausias uždavinys ES yra suformuluoti bendrus principus ir nustatyti mechanizmus, kurie padėtų su išorės energetikos partneriais kalbėti „vienu balsu“. Susitikime taip pat aptartos ES ir Rusijos bendradarbiavimo perspektyvos dujų sektoriuje, aukščiausių tarptautinių branduolinės saugos standartų taikymo vystomuose projektuose būtinybė, taip pat poreikis bendradarbiavimą tenkinant elektros energetikos poreikius grįsti vienodomis taisyklėmis ir principais, kurie neleistų iškreipti ES energijos rinkos ir nemažintų ES energijos gamintojų konkurencingumo.

Strateginė grupė tarptautiniais bendradarbiavimo energetikos srityje klausimais yra įkurta siekiant užtikrinti didesnę ES valstybių narių koordinaciją. Grupę sudaro ES valstybių narių ir ES institucijų atstovai.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Įkurti šią grupę pasiūlė Europos Komisija savo 2011 m. rugsėjo 7 d. komunikate dėl energijos tiekimo saugumo ir tarptautinio bendradarbiavimo. Pirmasis šios grupės susitikimas įvyko 2012 m. balandžio 24 d.

enmin.lt

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта