Briuselyje - Ignalinos AE uždarymo ir naujos atominės problemos
Energetika 20 01 2013 650 peržiūros

Briuselyje - Ignalinos AE uždarymo ir naujos atominės problemos

Lietuvos energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius Europos Komisijos atstovams pažadėjo imtis konkrečių veiksmų, kad nepriimtina padėtis, kai laikinai sustabdytas Ignalinos AE uždarymo darbų finansavimas, keistųsi ir gerokai vėluojantys darbai būtų pradėti vykdyti, rašo portalas lrytas.lt.:::Šią savaitę Strasbūre ir Briuselyje susitikęs su EK energetikos komisaru Güntheriu Oettingeriu ir Energetikos Generalinio direktorato generaliniu direktoriumi Philipu Lowe'u, J. Neverovičius aptarė ir IAE uždarymo klausimus.

Kai kuriems ekspertams teigiant, kad konflikte su „Nukem“ Lietuva turėtų prašyti EK pagalbos, energetikos ministras teigė, kad „yra supratimas, jog IAE uždarymas nėra vien tik Lietuvos problema“.

Ministras tikisi, kad pavyks susitarti ir dėl tolesnio IAE uždarymo darbų finansavimo. Komisijos pateiktame biudžeto projekte buvo numatyta paramą gerokai sumažinti, o ją visiškai nutraukti 2017 metais.

„Skaičiai turėtų paaiškėti vasario mėnesį. Bet mūsų pagrindinis tikslas – įgyvendinti stojimo sutartį, kur parašyta, kad finansavimas turi būti adekvatus.

Negali būti nustatytas joks galutinis finansavimo terminas. Su juo tikrai negalime sutikti“, - lrytas.lt tvirtino J.Neverovičius. Susitikimuose su Komisijos atstovais aptartas ir naujos atominės elektrinės statybos klausimas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Manau, šioje srityje turime bendrą matymą“, - lrytas.lt teigė J. Neverovičius. Kiek anksčiau G.Oettingeris yra teigęs, kad Lietuvai nepastačius naujos elektrinės, šalyje gali būti sunku užtikrinti elektros tiekimo saugumą.

DELFI

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта