Dėl išaugusio testavimo poreikio darbovietėse pailgintas Mobilaus punkto darbas
Visagine 29 07 2021 596 peržiūros

Dėl išaugusio testavimo poreikio darbovietėse pailgintas Mobilaus punkto darbas

Siekiant suvaldyti COVID-19 ligos Delta atmainos plitimą Lietuvoje, nuo liepos 26 d. įsigaliojo papildytas darbų ir veiklos sričių sąrašas, kurių atstovai turės būtinai profilaktiškai periodiškai tikrintis dėl užkrečiamosios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas. Reguliariai tikrintis sveikatą privalės COVID-19 nepersirgę ir nepasiskiepiję tam tikrų sektorių ar veiklos sričių darbuotojai. Atsisakius ar dėl kitų priežasčių neatlikus privalomo periodinio testavimo, darbuotojas gali būti laikinai nušalintas nuo darbo.

Nuo šiol periodiškai testuotis reikės darbuotojams, dirbantiems krovinių tarptautinio vežimo, viešojo transporto ir keleivių vežimo įmonėse, taip pat asmenims, užsiimantiems laisvalaikio ir pramogų, kultūros, meno paslaugų teikimo veikla (renginių organizavimas ir lankytojų aptarnavimas). Reikalavimai palies ir viešojo maitinimo paslaugų ir mažmeninės prekybos sektorius. Taip pat sveikatą periodiškai tikrintis privalės viešojo administravimo subjektų darbuotojai, profesinės karo tarnybos kariai bei darbuotojai, kurių veikla susijusi su masinio užsieniečių antplūdžio, dėl kurio paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija, valdymu (nuolatinis tiesioginis kontaktas su šiais užsieniečiais).

INFORMUOJAME, kad dėl pasikeitusių teisės aktų (LRV nutarimo 1999-05-07 Nr. 544 ir SAM 2020-05-29 įsakymo Nr. V-1336 pakeitimų) ir išaugusio testavimo poreikio, nuo 2021-07-28 pailgintas Mobilaus punkto darbas,  nuo 2021-07-28 mobilus punktas dirbs nuo 8.00 iki 17.00 (su pietų pertrauka nuo 12.00 iki 13.00).

Siekiant išvengti periodinio testavimo, skatiname skiepytis bei išvengti ne tik testavimo rutinos, bet ir apsaugoti save bei visuomenę nuo COVID-19 plitimo!

Daugiau informacijos skaitykite ČIA. Taip pat kviečiame susipažinti su Visagino savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu „Dėl profilaktinių tyrimų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) organizavimo Visagino savivaldybėje“ pakeitimo.

Registruokitės savo skiepui nuo COVID-19 ČIA arba galite pasiskiepyti BE REGISTRACIJOS kiekvieną ketvirtadienį VšĮ Visagino pirminės sveikatos priežiūros centre, Taikos pr. 15, Visaginas, 7 aukšte ir UAB Sedulinos sveikatos centrem Tarybų g. 6-32. 

 

Visagino savivaldybės administracijos informacija

 

 

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта