D. Grybauskaitė kritiškai įvertino valdančiuosius: trūksta administracinių kompetencijų
Lietuva ir Baltijos šalys 05 03 2019 859 peržiūros

D. Grybauskaitė kritiškai įvertino valdančiuosius: trūksta administracinių kompetencijų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė po susitikimo su Seimo valdyba kritiškai įvertino valdančiųjų darbą. Pasak šalies vadovės, sprendžiant iš to, kaip vykdomos kai kurios reformos, Vyriausybei trūksta administracinių kompetencijų. 

Pasak D. Grybauskaitės, sekmadienį vykę savivaldos rinkimai yra valdančiųjų daugiau nei dvejų metų darbų įvertinimas.

„Galima sakyti, kad tai yra valdančiųjų veiklos, beveik dvejų su puse metų darbo įvertinimas“, - sakė D. Grybauskaitė. Ji pabrėžė, kad po pasibaigusių rinkimų, nepaisant pasiektų rezultatų, visos partijos džiaugiasi pasiektais laimėjimais.

Šalies vadovė skeptiškai atsiliepė apie valdančiųjų vykdomas reformas. Pasak jos, didelių problemų esama pensijų, švietimo ir mokestinės reformos srityse. 

„Matome, kad problemos kai kuriose srityse išlieka: pradėtos reformos kol kas yra tik pradinės stadijos, todėl labai daug klausimų kyla. Labai daug neaiškumo tiek dėl pensijų reformos, dėl antrosios pakopos, -ar žlugs ji, ar ne žlugs, ar apskritai pensijų reforma pradėta ir vykdoma gerai. Švietimo reforma turi tuos pačius klausimus. Apie mokestinę reformą, kuri skurdo nemažina, o tik perstumdė valstybines lėšas iš vienos kišenės į kitą. Taigi yra daug problemų, kurios išlieka ir gilėja, nes trūksta išaiškinimo, trūksta administracinių gebėjimų“, - kalbėjo šalies vadovė. 

Tačiau prezidentė pasidžiaugė, kad Seimas vykdys parlamentinę Vyriausybės kontrolę. 

„Labai džiaugiuosi, kad Seimas ir toliau vykdys parlamentinę Vyriausybės kontrolę, mėgins gauti atsiskaitymus iš atskirų ministrų, norės matyti, kaip vykdomos pradėtos reformos“, - apibendrino D. Grybauskaitė. 

Prezidentė D. Grybauskaitė antradienį Prezidentūroje susitiko su Seimo valdyba aptarti svarbiausių prasidedančios parlamento pavasario sesijos darbų, primena ELTA. 

Pavasario sesijai Prezidentė teikia Akcinių bendrovių ir Nekilnojamojo turto registro įstatymų pataisas.

Pateikimo Seime laukia šalies vadovės iniciatyva parengtos Viešųjų pirkimų įstatymo pataisos, kuriomis siekiama depolitizuoti viešuosius pirkimus, nustatant draudimą politikams ir politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojams dalyvauti viešųjų pirkimų komisijose.

Seime dar nesvarstyti praėjusiose sesijose Prezidentės pateikti siūlymai, kuriais siekiama formuoti tik aukštos ir nepriekaištingos reputacijos teisėjų korpusą, pažaboti korupciją, užtikrinti sąžiningą konkurenciją ir vartotojų apsaugą.

Seimo politinės valios dar laukia šalies vadovės pateikta iniciatyva riboti antstolių atlygį ir piktnaudžiavimą įgaliojimais.

Prezidentė su Seimo vadovybe susitinka kasmet, prieš kiekvieną pavasario ir rudens sesijos pradžią.

ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта