D. Kreivys pabrėžia, kad ES neturi „sidabrinės kulkos“ energetikos problemoms spręsti: diskusijos greitų rezultatų neduos
Lietuva ir Baltijos šalys 06 09 2022 368 peržiūros

D. Kreivys pabrėžia, kad ES neturi „sidabrinės kulkos“ energetikos problemoms spręsti: diskusijos greitų rezultatų neduos

Prezidentūrai raginant Vyriausybę imtis pastangų išnaudoti Europos Sąjungos ekonominį svorį ir taip spręsti energetikos rinkoje susiklosčiusias problemas, energetikos ministras Dainius Kreivys pabrėžia, kad niekas neturi „sidabrinės kulkos“, galinčios sutvarkyti visas susidariusias bėdas.

Penktadienį už energetikos klausimus atsakingiems ES šalių ministrams planuojant susirinkti į posėdį dėl elektros rinkos veikimo tobulinimo, D. Kreivys akcentuoja, kad pasigirsta siūlymų numatyti dujų kainų lubas, kurie Lietuvai būtų priimtini.

„Turime plačią diskusiją, kuri, panašu, kad greitų rezultatų neduos. Energetikos taryboje, kuri vyks penktadienį, nesitikiu greitų sprendimų“, – antradienį Seime surengtoje diskusijoje kalbėjo D. Kreivys.

Ministras neatmetė, kad energetikos rinkos tobulinimo klausimas gali persikelti ir į Europos vadovų tarybą (EVT).

„Panašu, kad sprendimai gali keltis į vadovų lygį, Vadovų Tarybą. Bet vėlgi, aš nenoriu užbėgti įvykiams už akių“, – tikino D. Kreivys.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Anksčiau antradienį Prezidento vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius pabrėžė, kad už energetikos klausimus atsakingų ES ministrų posėdyje turėtų būti pateiktas Lietuvos matymas, kaip būtų galima išnaudoti ES ekonominį svorį, sprendžiant išaugusių energetikos kainų problemą.

Anot patarėjo, ES yra „tokia stipri“, kad galėtų pakeisti visą energetikos rinkos veikimo dizainą, išimant dujų dedamąją iš elektros kainas formuojančio algoritmo, taip leidžiant dėl mažesnės elektros kainos konkuruoti visoms elektros gamybos rūšims.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта