Darbo pajamos per metus padidėjo 14 proc.
Lietuva ir Baltijos šalys 22 11 2018 977 peržiūros

Darbo pajamos per metus padidėjo 14 proc.

Šalies gyventojų darbo pajamos nuo praeitų iki šių metų trečiojo ketvirčio išaugo 14 procentų, ketvirtadienį pranešė „Sodra“.

„Pajamos išaugo daugiau nei 100 eurų. Šį kartą, kaip ir ankstesniais metais, labiausiai augimą lemia tai, kad dėl įvairių priežasčių didėja pajamos žmonių, kurie pernai uždirbo pačias mažiausias pajamas“, - spaudos konferencijoje sakė vyriausioji „Sodros“ patarėja Julita Varanauskienė. 

Pasak jos, pastebima, kad gyventojai, uždirbantys 600-800 eurų iki mokesčių, sunkiai gali patekti į aukštesnių pajamų kategoriją. 

„Kalbant apie gyventojų nuotaikas, tai, kad žmonių, kurių vidutinės pajamos neatskaičius mokesčių yra nuo 600 iki 800 eurų, patekti į aukštesnį laiptelį yra sunkoka. Į tą kategoriją žmonių daugiau išėjo nei perėjo į aukštesnius laiptelius. Nors vidurkis yra 900 eurų, bet kalbant apie žmones, kurie juos uždirbo, yra mažiau nei pusė. Kuo didesnės pajamos, tuo mažesnė tikimybė, kad pajamos padidėjo 10 proc., tikėtina, kad jos netgi mažėja. Bet galų gale susumuojant viską, galimi du vertinimai: 3 iš 5 žmonių algos padidėjo, o 2 iš 5 nepadidėjo“, - sakė vyriausioji „Sodros“ patarėja.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта