Erlandas Galaguz: «Seimo nario darbui reikalingas ne  išorinis patrauklumas ir sporto pergalės…»
Rinkimai 2024 23 10 2024 149 peržiūros

Erlandas Galaguz: «Seimo nario darbui reikalingas ne išorinis patrauklumas ir sporto pergalės…»

Spalio 27 dieną Visagine vyks antrasis rinkimų į Seimą turas. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog šįkart pasirinkti bus lengviau, nei pirmajame ture, kai teko rinktis ir partijų sąrašą, reitinguoti partijų kandidatus ir pasirinkti savąjį kandidatą vienmandatėje. Viešojoje komunikacijoje jau girdisi kai kurių partijų džiugūs laimėjimo šūkiai, kalbama apie koalicijos sudarymą ir renkami būsimosios koalicijos partneriai.

Tačiau ar tikrai antrojo turo pasirinkimas lengvesnis ir mažiau reikšmingas? Ar tikrai jau gali švęsti pergalę tie, kurie daugiamandatėje surinko daugiau balsų? Rinkimai dar nesibaigė. Daugiamandatėje išrenkamas 70 Seimo narių, o vienmandatėse – 71. Vadinasi, net didesnė Seimo narių dalis yra renkami asmeniškai, kai balsuojama ne tiek už partiją, kiek už konkretų žmogų.

Į ką reikėtų atsižvelgti priimant sprendimą šįkart? Pasikartosiu, tačiau ir šį kartą reikia vertinti kiekvieno kandidato atliktus darbus ir būsimas galimybes.

Kviečiu antrajame ture balsuoti už Gintautą Kindurį, ir turiu tam keletą priežasčių.

Pirmiausia, - jis jau buvo Seimo narys, ir rinkimus laimėjo tiek 2016, tiek 2020 metais. Reikia pripažinti, jog kiekvienas darbas (taip pat ir Seimo nario pareigos) reikalauja patirties. Jau turintys patirties darbus atlieka greičiau, kokybiškiau ir randa efektyvesnių būdų pasiekti to, ką būtina pasiekti. Pradėsiantys savo pirmąją kadenciją Seime turės daug ko išmokti, ir tam prireiks ne tik noro, bet ir laiko.

Antra, Gintautas yra tas žmogus, su kuriuo jau teko dirbti, ir to mūsų bendro darbo rezultatai jau yra matomi. Be jo palaikymo Seime mums būtų buvę sudėtingiau sulaukti ministerijų palaikymo dėl LEZ, gauti finansavimą Sedulinos alėjai ir naujai autobusų stočiai. Kai turi patirties, rinktis lengviau, nes išties žinai, ką renkiesi. Šiuo atveju atiduodami balsą už šį kandidatą jūs galite būti tikri, jog pradėti darbai bus tęsiami, nepriklausomai nuo to, ar Valstiečiai ir žalieji turės garsesnį balsą Seime. Nes su Gintautu Kinduriu ir tas balsas bus tvirtesnis.

Kodėl kitas pasirinkimas, mano požiūriu, būtų rizikingas?

Аренда автомобилей от 1 суток.
Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700.

Подробнее

Taip, Jevgenijus yra aktyvus ir jaunas kandidatas. Jis turi patirties dirbdamas miesto tarybos nariu ir jo atstovaujama partija buvo praėjusio Seimo daugumoje. Vadinasi, jis praėjusiame laikotarpyje turėjo realius šansus pasinaudoti savo pozicija, imtis lyderystės ir praturtinti miestą naujais projektais, įgyvendinti tas idėjas, kurių įgyvendinimas priklausė nuo Seimo daugumos arba valdančiųjų ministrų. Susisiekimo ministras, kuris yra tiesiogiai atsakingas už valstybinės reikšmės kelių būklę bei geležinkelio maršrutų koregavimą – liberalams artimos Laisvės partijos narys. Energetikos ministras, nuo kurio priklausė saulės elektrinės statyba, kuriai finansavimas buvo patvirtintas dar ankstesnės Seimo kadencijos metu, - konservatorius, irgi artimas liberalams ir dirbęs kartu su jais. Jei net būdamas Seimo pirmininkės kolega nelabai ką nuveikei, ar galima tikėtis, jog situacija pasikeis, kai būsi Seime, tačiau tavo partija nepriklausys valdantiesiems? Nes vargu ar įmanoma tokia koalicija, kurioje valdančiųjų pusėje būtų ir liberalai. Man tai atrodo mažai tikėtina, nors ir nesu ateitį prognozuojantis pranašas.

Antroji priežastis – darbas miestui taryboje. Aš nuoširdžiai džiaugiuosi tais žmonėmis, kurie žino, ko nori ir turi pakankamai užsispyrimo siekti savo tikslų net tada, kai tai nėra taip paprasta. Dirbti opozicijoje visuomet yra sunkiau, nei turint daugumos palaikymą, tačiau net ir tuo atveju reikia dirbti. Tai, ką matau, - tiesiog mėginimai sustabdyti tas idėjas, kurias palaiko ir teikia Visagino tarybos dauguma. Labai dažna situacija, kai nepateikiama jokio konkretaus paaiškinimo, tačiau balsuojant susilaikoma arba balsuojama prieš. Net tais atvejais, kai klausimus pristatantys pateikia išsamius atsakymus ir sprendimą pagrindžiančius faktus. Tad ko galėtumėte tikėtis turėdami tokį Seimo narį? Seimo nario darbui reikalingas ne  išorinis patrauklumas ir sporto pergalės, o gebėjimas susitarti bei pasiekti užsibrėžtų tikslų. Net jei esi opozicijoje.

Tad dar kartą noriu paraginti pasinaudoti teise spręsti Lietuvos ir mūsų miesto kryptį per ateinančius ketverius metus. Jei nenorite pasinaudoti šia teise, prisiminkite savo pareigą – prieš save, savo vaikus, savo bendruomenę, savo miestą ir savo šalį.

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos. Užsakymo Nr. PR-2024/155.

 

Sklandrausis
Sklandrausis

Projektas „Europos Pulsas“

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта