Erlandas Galaguz: Vertinkite ne politinius lozungus, o daugiametę veiklą mūsų miesto labui!
Rinkimai 2024 18 10 2024 219 peržiūros

Erlandas Galaguz: Vertinkite ne politinius lozungus, o daugiametę veiklą mūsų miesto labui!

Spalio 27-ąją – antrasis rinkimų į Seimą turas vienmandatėje apygardoje. Pirmajame ture Visaginas buvo paskutinis pagal rinkėjų aktyvumą Lietuvoje, todėl dar kartą kreipiuosi į visus su prašymu ATEITI ir BALSUOTI.

Kreipiuosi  į jus, primindamas keletą svarbių pasirinkimui aspektų:

Pirmiausia, žinau, jog rinkimų metu visi staiga ,,pamilo“ mūsų miestą, mūsų kraštą, tačiau nepasiduokite gražioms kalboms ir kritiškai vertinkite politinius lozungus, vertinkite daugiametę veiklą mūsų miesto, mūsų krašto labui (ar gyvenimas mieste visada reiškia ir darbą miestui?).

Jau prieš pirmąjį turą debatuose ir rinkiminėje spaudoje matėte kandidatų ,,nuopelnus“ priimant svarbius miesto ateičiai sprendimus, pvz.: steigiant Visagino laisvąją ekonominę zoną, funkcinę VIZA zoną, regioninius projektus ir kt. Pasirodo, jog dar visai neseniai kišę pagalius į ratus, dabar yra šių sprendimų ,,autoriai“.

O tiesa tokia – įstatymo projektą dėl LEZ steigimo Seime palaikė ir pateikė Algimantas Dumbrava ir Gintautas Kindurys, nors jie buvo Seimo opozicijoje. Būtent šis Valstiečių ir žaliųjų sąjungos žingsnis paskatino Ekonomikos ir inovacijų ministeriją pasirašyti LEZ steigimo memorandumą ir imtis aktyvesnių veiksmų bei suteikė viltį Visagino vystymuisi. Šios idėjos palaikymas mūsų miesto taryboje nuo pat pradžių buvo palaikomas tik tarybos daugumos, kitų (šiuo metu LEZ ,,autorių“) – pašiepiamas, blokuojamas. Todėl norėtųsi paklausti: jeigu ketverius metus būdami Seimo daugumoje liberalai NIEKUO nepadėjo (darė iš Visagino pilkąją zoną, užblokavo investicijas į saulės parko statybą), tai kaip galima tikėtis, jog dirbsite miesto labui po šių rinkimų, neturėdami šansų dirbti daugumoje?  Tai yra faktai, kurių niekas negali paneigti.

LEZ steigimas – tik vienas iš labai konkrečių miesto gyvenimo aspektų. Panašūs procesai vyko ir tebevyksta ir kitose srityse – ar tai būtų kalba apie autobusų stoties projektą, ar apie Sedulinos alėjos atnaujinimo darbus. Dabar, kai jau projektai baigti, visiems labai norisi parodyti, kad jie irgi prie jų įgyvendinimo prisidėjo. Tačiau niekas negalėtų paneigti fakto, kad finansavimas šiems mūsų projektams buvo gautas dar praeitos kadencijos Seimo, kuriame valdančioje daugumoje buvo Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, metu! Ir dar kartą norisi paklausti – tai ką gi dabartinė valdančioji Seimo dauguma (kurią, be kitų partijų, sudaro ir liberalai) nuveikė mūsų krašto labui? Gal projektų stabdymas, nevykdymas kelio remonto sutarčių, išskirtinai prastos kokybės traukinių siuntimas į mūsų regioną, siekis Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centrą prijunti prie Utenos profesinio rengimo centro ir yra tas indėlis, už kurį mes turime būti dėkingi?

Girdžiu, jog antrasis antrojo turo kandidatas žada aktyviai dirbti, jei bus išrinktas į Seimą. Bet vėl klausimas – kodėl atstovaudamas valdančiąją partiją nesiėmė spręsti mūsų kraštui, mūsų miestui svarbių klausimų? Kokias miesto problemas išsprendė buvusioji Seimo dauguma ir dabartinė bei buvusioji Tarybos opozicija? Kodėl nebuvo noro padaryti žadamus darbus dar tada, kai galėjote užsitikrinti Seimo daugumos palaikymą? Nepaisant to, jog Valstiečių ir žaliųjų sąjunga su partneriais dabar sudaro Visagino tarybos daugumą, būtume nuoširdžiai palaikę jūsų idėjas ir darbus ir nebūtume mėginę jų priskirti savo nuopelnams.

Tad dar kartą skatinu visus būtinai dalyvauti antrajame rinkimų ture ir priimti atsakingą sprendimą, nes tik tokiu atveju turėsime pradėtų darbų tęsinį.

Kviečiu palaikyti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatąGintautą Kindurį, nes tai yra žmogus, kurį ne tik gerai pažįstu, bet su kuriuo jau išsprendėme ne vieną miesto problemą ir kuris gali realiais darbais prisidėti prie mūsų krašto ir Visagino gerovės.

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos. Užsakymo Nr. PR-2024/152.

Sklandrausis
Sklandrausis

Projektas „Europos Pulsas“

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта