Estijos prezidentas: tai ką padarėte su atominės projektu per septynerius
Energetika 21 05 2013 725 peržiūros

Estijos prezidentas: tai ką padarėte su atominės projektu per septynerius

Atominės elektrinės projektui Lietuvoje jau daugiau nei septyneri metai, o nieko nepadaryta, pastebi Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas.:::"Estija mano, kad kompanija turi apsispręsti. Tai trunka jau daugiau nei septynerius metus, o nieko nepadaryta. Projektas buvo atidėliojamas, nutraukiamas ir vėl pradedamas. Iš pradžių - Estija, Latvija ir Lietuva. Paskui - dar ir Lenkija. Tada vėl be Lenkijos. Tada kalbos apie bendrą įmonę, vėliau atsisakyta bendros įmonės. Visa tai privedė prie didelio susierzinimo. O dar referendumas...", - interviu "Verslo žinioms" sakė Estijos prezidentas, paklaustas, ką Estija mano apie Visagino atominės elektrinės projektą Lietuvoje.

Anot T.H.Ilveso, panaši padėtis ir "Rail Baltica" projekte. "Estija baigė savo „Rail Baltica" dalį. Prieš dvejus metus Estija buvo atlikusi 95 proc., Lietuva - 5 proc., o Latvija - 0 proc. Mes jau nusipirkome visiškai naujų šiuolaikiškų traukinių.

Nežinau, kurį etapą dabar yra pasiekusios kitos šalys. „Rail Baltica" buvo proga nuveikti kai ką tikrai svarbaus", - teigė Estijos prezidentas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

delfi.lt

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта