Europos Komisija: Lietuva negali pasinaudoti „Gazprom“ reikalaujama energetikos 
direktyvos išimtimi
Energetika 30 11 2010 787 peržiūros

Europos Komisija: Lietuva negali pasinaudoti „Gazprom“ reikalaujama energetikos direktyvos išimtimi

Europos Komisijos pareigūnai laiške teigia, kad Lietuva negali pasinaudoti EK energetikos direktyvos išimtimi, kaip to reikalauja „Lietuvos dujų“ akcininkai:::todėl privalo atskirti dujų vamzdynų valdymą ir dujų tiekimą.
Lapkričio 24 d. gautame laiške teigiama, kad Lietuvai negali būti taikoma išimtis, kuri numatyta direktyvos trečiojo paketo 49-ajame straipsnyje, nes Lietuvos nėra sąraše šalių, kurios tos išimties prašė ir gali ja pasinaudoti. Trečiasis 49-ojo straipsnio skirsnis, pasak laiško, „aiškiai pažymi“, kad šia išimtimi gali pasinaudoti tik Suomija, Latvija ir Estija.
„Lietuvos dujų“ akcininkai „Gazprom“ ir „E.ON“ primygtinai reikalauja, kad Lietuva pasinaudotų 49-ojo straipsnio išimtimi. Lietuvos Vyriausybė užsibrėžusi įgyvendinti ir įgyvendina trečiąjį paketą ir dabar ruošia teisinę bazę vamzdynų valdymo ir tiekimo atskyrimui bei visavertės dujų rinkos sukūrimui. Šiandien Vyriausybės pasitarime pritarta atitinkamam gamtinių dujų įstatymo pakeitimo projektui.
Europos Komisijos laiškas atsako į konkrečius Lietuvos Vyriausybės klausimus dėl galimybės pasinaudoti išimtimi. Laišką energetikos viceministrui Romui Švedui pasirašo EK tiekimo saugumo, energijos rinkos ir tinklų direktorato vadovas Haincas Hilbrechtas (Heinz Hilbrecht).

Lrv.lt
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта