G. Landsbergis: jei Putinas pasieks kokią nors pergalę, tada dar pamatysime, ką jis gali
Lietuva ir Baltijos šalys 09 03 2023 404 peržiūros

G. Landsbergis: jei Putinas pasieks kokią nors pergalę, tada dar pamatysime, ką jis gali

Vakarų flange pasigirstantys svarstymai apie tai, kad Rusija negali pralaimėti, o Vladimiras Putinas turi „pasiekti kokią nors pergalę“ kelia tam tikrą nerimą Lietuvos diplomatijos vadovui Gabrieliui Landsbergiui. Pasak užsienio reikalų ministro, jei Maskva pasiektų kokių nors laimėjimų, pasauliui dar tektų susidurti su Rusijos diktatoriaus šantažu bei agresija.

„Manau, yra keletas nerimą keliančių dalykų. Vienas iš tokių, kurį net galima pavadinti mitu, yra apie tai, ar išmintinga, o gal – ar įmanoma Rusijai žlugti ir pralaimėti. Ne kartą girdėjau žmones sakant: „Žiūrėk, Rusija negali žlugti. Putinas turi gauti kažkokią pergalę.“ Mano nuomone, jei jis pasieks kokią nors pergalę, tada mes dar pamatysime, ką jis gali“, – antradienį CNN televizijai sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Todėl G. Landsbergis akcentavo, kad norėtų išgirsti daugiau svarstymų ne apie tam tikrus V. Putino laimėjimus, bet apie tai, ką Vakarai laikytų karo pabaiga.

„Norėčiau matyti daugiau diskusijų apie baigiamąją fazę. Mes sakome, kad esame įsipareigoję Ukrainai tiek, kiek reikės, iki pačios pabaigos. Tačiau keliu klausimą, kas yra ta pabaiga“, – klausė jis ir patikino, kad Lietuva bei Kyjivas puikiai žino, kad karo baigtis įmanoma tik Ukrainos pergale prezidento Volodymyro Zelenkio keliamomis sąlygomis.

„Jis pristatė labai aiškų dešimties punktų taikos planą, kuris apima visų teritorijų susigrąžinimą, taigi pilną Rusijos pasitraukimą iš okupuotų teritorijų, reparacijas ir teisingumą. Manau, kad vien šie trys punktai labai aiškiai pasako, ko reikia Europos kontinento apsaugojimui vieną kartą ir, tikiuosi, visiems laikams“, – pabrėžė G. Landsbergis.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

ELTA primena, kad savaitės pradžioje G. Landsbergis lankėsi Vašingtone, kur susitiko su JAV Valstybės Sekretoriumi Antoniu Blinkenu. Lietuvos ir JAV diplomatijos vadovai susitikime aptarė trumposios trukmės paramos Ukrainai poreikius ir ilgalaikę perspektyvą, NATO Rytinio flango stiprinimo, energetinio saugumo klausimus, transatlantinį atsaką į Kinijos politinį ir ekonominį spaudimą, o taip pat pasirengimą artėjančiam NATO viršūnių susitikimui Vilniuje.

ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта