G. Landsbergis: Lietuvai itin svarbu atidžiai stebėti „Wagner“ veiksmus
Lietuva ir Baltijos šalys 26 06 2023 470 peržiūros

G. Landsbergis: Lietuvai itin svarbu atidžiai stebėti „Wagner“ veiksmus

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad šiuo metu Lietuvai labai svarbu yra atidžiai stebėti situaciją Rusijoje ir tolimesnius „Wagner“ grupuotės veiksmus. Pasak jo, tai lems tiek Lietuvos, tiek kitų, aplink Baltarusiją esančių šalių, saugumą.

„Klausimas, kur atsidurs Prigožino kariuomenė, yra labai svarbus. Tai priklausys nuo to, kiek nepriklausomas bus pats Prigožinas. Jei jis atsidurs Rusijos kariuomenės sistemoje, tai reikš vieno etapo pabaigą. Jei ji atsidurs Baltarusijoje – tai bus birželio 24-osios veiksmų tęsinys. (…) Turime šią situaciją stebėti itin atidžiai“, – žurnalistams Liuksemburge pirmadienį sakė G. Landsbergis.

G. Landsbergis sako neatmetantis galimybės, kad „Wagner“ privačios kariuomenės vadas Jevgenijus Prigožinas pasitraukė į Baltarusiją, nes veikė pagal bendrą susitarimą su Minsko režimo lyderiu Aleksandru Lukašenka.

„Viskas, ką turime, yra spekuliacijos. Taip, buvo paminėtas jo (Lukašenkos – ELTA) ryšys su Prigožinu. Aš taip pat daryčiau prielaidą, kad Lukašenka nėra tikras ir dėl savo ateities, kas reiškia, jog jei jis leistų situacijai tiesiog vystytis toliau, tai sukeltų daug klausimų ir dėl jo ateities prezidento poste. Todėl, kad jis yra labai stipriai priklausomas nuo Kremliaus, o jei Kremlius nustotų jį remti, tai gali reikšti, kad Lukašenka turėtų baigti savo karjerą. (…) Todėl manau, kad jis galėjo veikti pagal jų planą, bet, vėlgi, čia tik spekuliacija“, – sakė G. Landsbergis.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad savaitgalio įvykiai Rusijoje rodo, kad valdantysis šalies elitas, susitelkęs aplink prezidentą Vladimirą Putiną, pradeda abejoti dėl situacijos šalyje stabilumo.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Turėjome idėją, kad Rusijos valdančiajame elite, susitelkusiame aplink Putiną, turėtų įvykti skilimas. Tai, ką matome, patvirtina, kad elito ratui kyla abejonių. Jiems tikrai kyla ir klausimų dėl visos situacijos, pačio karo, todėl, manau, kad matysime to ir ateityje. Bet, kaip ir sakiau anksčiau – rusai susitvarkys patys“, – teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas kelis mėnesius kritikavęs Rusijos gynybos ministeriją, penktadienį apkaltino Kremlių paleidus raketas į jo pajėgas ir pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų.

„Wagner“ samdinių pajėgos šeštadienį buvo pradėjusios judėti link Maskvos, bet, likus 200 kilometrų, sustojo ir atsitraukė.



ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта