G. Nausėda: imsimės visų atsakomųjų priemonių, kad Baltarusijoje įvyktų demokratiniai pokyčiai
Lietuva ir Baltijos šalys 16 10 2020 661 peržiūros

G. Nausėda: imsimės visų atsakomųjų priemonių, kad Baltarusijoje įvyktų demokratiniai pokyčiai

Prezidentas Gitanas Nausėda prieš penktadienį vykstantį Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdį sakė, kad Europos Sąjunga (ES) yra vieninga ir, reaguojant į Baltarusijos ataką prieš Lietuvą ir Lenkiją, bus imtasi visų įmanomų atsakomųjų priemonių tam, kad demokratiniai pokyčiai kaimyninėje šalyje įvyktų. Šalies vadovas taip pat teigė, kad numatomos priemonės apima ne tik sankcijas Baltarusijos režimo pareigūnams, tačiau ir paramą pilietinei baltarusių visuomenei.

„Lietuva ir Lenkija atsidūrė tame smaigalyje, kurį pavadinčiau tiesiog orientuota ataka prieš dvi valstybes, kurios yra gretimos Baltarusijai. Taigi, Baltarusijos režimas pasirinko taktiką „skaldyk ir valdyk“, nukreipdamas savo nepasitenkinimą tik į dvi valstybes“, – Briuselyje teigė G. Nausėda.

„Tačiau Europos Sąjunga labai aiškiai indikuoja, kad nebus jokių dviejų valstybių, nes Europos Sąjunga yra vieninga, ir mes imsimės visų atsakomųjų priemonių, kokios tik yra mums pasiekiamos tam, kad demokratiniai pokyčiai Baltarusijoje vyktų“, – taip pat pridūrė jis.

G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad jo minėtos priemonės apima ne tik sankcijas Baltarusijos pareigūnams, tačiau ir paramą pilietinei Baltarusijos visuomenei.

„Ir šios priemonės apima toli gražu ne tik sankcijas, apie kurias mes daugiausiai kalbame, nors, be abejo, kad tai taip pat reikalinga priemonė, tačiau apima ir paramą, programą jau būsimai Baltarusijos visuomenei periodu po A. Lukašenkos“, – akcentavo šalies vadovas.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Prezidentas taip pat teigia, kad dalyvaus rengiant tolesnes programos detales.

„Mes tikrai buvome ne tik iniciatoriai tokios programos, bet ir esame pasirengę aktyviai dalyvauti rengiant šios programos detales tam, kad padėtume pilietinei visuomenei ir apskritai Baltarusijos ekonomikai žengti į priekį“, – sakė G. Nausėda.


ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта