G. Nausėda: S. Skvernelio pakeitimas lemtų neapibrėžtumą
Lietuva ir Baltijos šalys 18 07 2019 541 peržiūros

G. Nausėda: S. Skvernelio pakeitimas lemtų neapibrėžtumą

Prezidentas Gitanas Nausėda sako siūlantis Seimui patvirtinti ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio kandidatūrą, nes, pasak jo, premjeras gerai vadovavo Ministrų kabinetui bei turi sukaupęs reikiamą patirtį. G. Nausėdos teigimu, Vyriausybės vadovo pakeitimas sukeltų chaosą.

Prezidentas sako, kad buvo mąstyta ir apie kitus kandidatus, tačiau, atsižvelgus į politinę situaciją, sakė G. Nausėda, buvo pasirinkta S. Skvernelio kandidatūra.

„Mąstyti visada reikia, visada reikia galvoti apie variantus B ir C, tai mane išmokė dar žaidimas šachmatais, tačiau šiuo atveju kalbama apie tai, kad yra tam tikros politinės sąlygos šiuo metu susidariusios, kurios neleidžia kalbėti apie kitos sudėties Vyriausybės formavimą vadovaujant kitam premjerui, todėl šitas variantas yra variantas A“, - po S. Skvernelio kandidatūros į ministro pirmininko postą pateikimo Seimui žurnalistams sakė G. Nausėda.

Jo nuomone, pagrindinė priežastis, lėmusi tokį sprendimą, yra ta, kad S. Skvernelis turi palaikymą parlamente ir tai užtikrina stabilumą valstybėje bei institucijų darbo tęstinumą.

„Pagrindas yra tai, kad ši kandidatūra turi Seimo pritarimą arba Seimo daugumos palaikymą. Antra, p. Skvernelis vadovavo septynioliktajai Vyriausybei ir sukaupė reikalingą ministrui pirmininkui patirtį. Anksčiau taip pat dirbo atsakingose pareigose. Atsižvelgiant į tai, kad reikia ir valdžios institucijų tęstinumo, ir tam tikro principingumo, efektyvumo, be abejo, kad, manau, jog šita kandidatūra tikrai galėtų bendradarbiaudama su kitomis valdžios institucijomis daugiau ar mažiau sėkmingai dirbti iki kitų Seimo rinkimų“, - sakė prezidentas, pabrėžęs, kad, jo nuomone, S. Skvernelio pakeitimas premjero poste sukeltų neapibrėžtumą.

„Kiti variantai būtų lėmę didelį neapibrėžtumą, kurio pakankamai sudėtingomis tarptautinėmis sąlygomis mes turbūt nelabai galime sau tokios prabangos leisti“, - pridūrė G. Nausėda.

Nuo praėjusią savaitę vykusios G. Nausėdos inauguracijos ir Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo Ministrų kabinetas pareigas eina laikinai. Po naujojo prezidento išrinkimo šis Seimui patvirtinti pateikia premjero kandidatūrą.



ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта