Gintautas Kindurys: "Kviečiu bendromis pastangomis kurti stiprą ir teisingą valstybę"
Rinkimai 2024 28 09 2024 47 peržiūros

Gintautas Kindurys: "Kviečiu bendromis pastangomis kurti stiprą ir teisingą valstybę"

Esu Gintautas Kindurys, Jūsų kandidatas į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėje Nalšios šiaurinėje rinkimų apygardoje nuo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS).
Baigiau studijas Lietuvos žemės ūkio akademijoje ir įgijau miškų ūkio inžinieriaus kvalifikaciją. Dirbau Ignalinos miškų urėdijoje girininko pavaduotoju, miškų atkūrimo inžinieriumi, Privačių miškų tarnybos viršininku, vėliau – Aukštaitijos nacionalinio parko direkcijoje Privačių miškų tarnybos viršininku. Džiaugiuosi, kad mano profesija išmokė mane planuoti ilgalaikę perspektyvą, suteikė galimybę glaudžiai bendradarbiauti su vietos bendruomenėmis ir suprasti jų poreikius, bei išmokė atsakomybės ir rūpintis ne tik dabartimi, bet ir ateitimi. Šie įgūdžiai ir patirtis padėjo ir vėliau 14 metų dirbat Ignalinos rajono savivaldybėje vyr. specialistu, vėliau savivaldybės tarybos sekretoriumi, vicemeru. 2016 m. ir 2020 m. esu išrinktas Seimo nariu Nalšios pietinėje vienmandatėje apygardoje. Seime dirbau Valstybės valdymo ir savivaldybių, Kaimo reikalų komitete, paskutinius trejus metus – Socialinių reikalų ir darbo komitete, be to esu Seimo peticijų komisijos narys. Nors 2020–2024 m. kadenciją esu opozicijoje, pagal Seimo narių darbo produktyvumo vertinimą (inicijuotų teisės aktų skaičių, pateiktų pasiūlymų skaičių, posėdžių lankomumą) esu 15 vietoje iš 141 Seimo nario. Per šią kadenciją individualiai parengiau ir pateikiau 10 įstatymų projektų, 23 pasiūlymus teisės aktų projektams. Kartu su Seimo nariais (grupėje) dar pateikiau 80 teisės aktų projektų ir 62 pasiūlymus teisės aktų projektams. Inicijavau kreipimusis į Vyriausiąjį administracinį bei Konstitucinį teismus dėl teisės aktuose neobjektyviai nustatytų reikalavimų gimnazijoms.

Dar 2016-2020 metų kadencijos (Seime būnant daugumoje) LVŽS darbai parodė, kad vykdome duotus pažadus. Per tuos metus padidinome: 38 proc. vidutinį darbo užmokestį, 43 proc. neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD), 50 proc. vidutinę senatvės pensiją, 23 proc. savivaldybių biudžetus. Be to, sumažinome kompensuojamųjų vaistų kainas; įtvirtinome, kad nuo 75 metų asmenims bei tam tikro neįgalumo lygio arba specialiųjų poreikių asmenims kompensuojamieji vaistai būtų nemokami; įteisinome „vaiko pinigus“ ir juos nuosekliai kasmet didinome; sukūrėme moksleivio „Kultūros paso“ programą, pagal kurią mokiniai pradėjo nemokamai lankytis muziejuose, teatruose, koncertuose, dalyvauti įvairiose edukacijose; pradėjome teikti subsidijas jaunoms šeimoms įsigyjant pirmąjį būstą regionuose bei nuveikėme daug kitų reikalingų darbų.
Šie Seimo rinkimai yra ne tik galimybė reaguoti į esamus iššūkius, bet ir formuoti ateitį pagal mūsų krašto žmonių ir šalies poreikius. Siekdamas juos įgyvendinti, sukaupęs daug įvairios patirties, šiais metais einu į Seimo rinkimus vėl su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos komanda. LVŽS yra vienintelė tradicinėms vertybėms ištikima nacionalinė politinė jėga, kuri siekia kurti bendrojo gėrio demokratiją Lietuvoje. Pilietinė savimonė, tradicinė šeima, valstybės gynyba, socialinis teisingumas ir rūpestis vaikais, jaunimu ir vyresnio amžiaus žmonėmis, teisė ir teisingumas, kultūra ir paveldas, kokybiška, moderni, prieinama švietimo ir sveikatos apsaugos sistema bei sportas, aplinkos apsauga ir atsakingas gamtos išteklių naudojimas, tvarus žemės ūkis, energetinis efektyvumas, subalansuotas miesto ir kaimo augimas yra LVŽS politikos svarbiausios veiklos sritys.
Mano ir LVŽS siekis – kiekvieno asmens aukšta gyvenimo kokybė, šeimos, ugdančios vaikus, puoselėjančios tradicines vertybes, klestinti ir tvari Lietuvos ekonomika, gyvybinga gamta, demokratiška ir saugi valstybė. Kad įgyvendintume šį siekį, užsibrėžėme atlikti daug darbų.
Demografijos problemai spręsti taikysime mokesčių lengvatas daugiavaikėms šeimoms, plėsime paramą jaunoms šeimoms būsto įsigijimui. Sumažinsime iki 5 proc. Gyventojų pajamų mokestį tėvams, auginantiems tris vaikus, panaikinsime šį mokestį auginantiems daugiau nei tris vaikus.
Reikšmingai didinsime vaiko pinigus, kiekvienam pirmokui skirsime 300 Eur išmoką.
Stabdysime dabartinės valdančiosios daugumos iškeltus perteklinius reikalavimus mokykloms, trukdančius ne tik joms veikti, bet ir egzistuoti. Modernizuosime mokslo ir studijų sistemą, skatinsime mokymąsi visą gyvenimą.
Sieksime, kad mūsų įvairiose srityse priimami sprendimai mažintų skurdą ir socialinę atskirtį.
Mažinsime PVM tarifą būtiniems maisto produktams.
Skatinsime naujų darbo vietų kūrimą, remsime mažas ir vidutines įmones, kelsime minimalų atlyginimą. Bendradarbiaudami su Visagino, Ignalinos ir Zarasų savivaldybėmis priimsime įstatymą įsteigti laisvąją ekonominę zoną.
Didinsime Lietuvos žemės ūkio produkcijos konkurencingumą ir įperkamumą subalansuodami išmokas ir aplinkosauginius reikalavimus.
Užtikrinsime viešųjų finansų valdymo skaidrumą ir efektyvumą bei lygiavertį paskirstymą regionams. Susigrąžinsime AB „Ignitis grupė“ valstybinį valdymą.
Sieksime, kad vaistų kainos Lietuvoje būtų konkurencingos su kaimyninėmis valstybėmis, todėl steigsime ligoninių vaistines, atkursime bendradarbiavimą su kitomis valstybėmis dėl bendrų brangių vaistų pirkimų. Sieksime, kad vyresniems nei 65 metų asmenims vaistai būtų be priemokų.
Siekdami sąžiningos konkurencijos, smulkaus verslo kreditavimo tobulinimo, galimybės laisviau ir palankesnėmis sąlygomis skolintis savivaldybėms, gyventojams ir juridiniams asmenims įsteigsime valstybinį banką. Išsaugosime atsiskaitymo grynaisiais pinigais galimybę.
Tikslingai naudosime Europos Sąjungos fondų paramos lėšas, pirmumą teiksime svarbių infrastruktūros objektų statybai bei kelių, tiltų, tiesimui ir rekonstravimui. Kelių infrastuktūros gerinimas yra vienas svarbiausių uždavinių.
Sieksime senatvės pensijas priartinti prie Europos vidurkio bei sukurti ir įtvirtinti mechanizmą, kad tolesnis pensijų augimas būtų užtikrintas (tvarus) nepriklausomai nuo politikų valios.
Įvesime tryliktąją (vienkartinę) pensiją.
Sieksime koreguoti Pensijų kaupimo įstatymą taip, kad dirbantieji galėtų bet kuriuo metu atsisakyti dalyvauti pensijų kaupime ir atgauti sumokėtas pensijų įmokas bei, jei to pageidauja, nebūtų įtraukti į pensijų kaupimą.
Mielieji, artėja Seimo rinkimai ir Jūs 2024 m. spalio 13 d. vėl spręsite, kaip Lietuva gyvens toliau. Ateinanti kadencija gali būti visų mūsų galimybė įgyvendinti šiuos siekius kuriant ateitį, kurioje kiekvienas jausis svarbus ir išgirstas. Mano sukauptos žinios ir įvairiapusė darbo patirtis savivaldoje bei Seime išmokė greitai ir efektyviai reaguoti į iššūkius, todėl ir ateityje padėtų sprendžiant žmonių problemas, kuriant ir tobulinant valstybės įstatyminę bazę. Tikiuosi Jūsų palaikymo, nes man rūpi socialinis teisingumas, pradėtų darbų tęstinumas, kad savo sprendimais darytume teigiamus pokyčius mūsų krašte ir valstybėje. Ačiū Jums už Jūsų balsą ir tikėjimą mūsų bendra ateitimi.
Mielieji Visagino gyventojai, tikiu, kad kartu su Jumis bendromis pastangomis mes galime kurti stiprią ir teisingą valstybę.

Gintautas KINDURYS
Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Nalšios šiaurinėje vienmandatėje apygardoje.

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos. Užsakymo Nr. PR-2024/136

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта