G.Surplys: geriausia būtų, jei R. Karbauskis ir S. Skvernelis liktų savo postuose
Lietuva ir Baltijos šalys 09 07 2019 524 peržiūros

G.Surplys: geriausia būtų, jei R. Karbauskis ir S. Skvernelis liktų savo postuose

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako, kad dabartinis „valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis gerai vadovauja partijai, o premjeras Saulius Skvernelis, jo manymu, liks ministro pirmininko poste.

G. Surplio teigimu, pasirodžiusios kalbos, esą S. Skvernelis ruošiasi ne tik įstoti į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS), tačiau ir partijos pirmininko poste pakeisti R. Karbauskį, kelia sumaištį LVŽS ir primena kitose partijose įvykusius skilimus.

„Aš nesu partijos „frontmenas“, nesu partijos fronto linijose, bet kaip politologas galiu pasakyti, kad turbūt dabar mūsų partijoje vyksta kažkas panašaus, kas vyksta konservatorių partijoje, kas įvyko pas socialdemokratus, liberalus, Darbo partijoje, Tvarkoje ir teisingume. Ateina laikas, kai iškyla klausimų dėl partijos krypties, galbūt ir dėl partijos lyderystės, tai yra normalūs demokratiniai procesai, kurie jau praėjo daugelyje partijų ir yra nesvetimi ir mūsų partijai“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė G. Surplys.

Vis dėlto, pabrėžė ministras, aiškintis santykius bei planus premjerui ir „valstiečių“ pirmininkui reikėtų už uždarų durų, o ne per žiniasklaidą, tačiau, jo nuomone, R. Karbauskis gerai susitvarko su partijos lyderio atsakomybe.

„Bet kuri partija yra sudėtingas organizmas ir jos pirmininko postas turbūt turi kažkokių privilegijų, antpečių, dėmesio, bet iš principo tai yra juodas, vadybinis darbas. (...) R. Karbauskiui kol kas tą darbą vykdyti sekėsi puikiai – mes laimėjome rinkimus iš nieko, prisitraukėme gerų lyderių į partijos sąrašą ir į Vyriausybę“, – teigia G. Surplys.

Anot žemės ūkio ministro, geriausia būtų, jeigu darbas toliau vyktų tiek S. Skverneliui, tiek R. Karbauskiui liekant savo užimamose pareigose.

„S. Skvernelis yra puikus lyderis, su kuriuo garbė dirbti, ir kaip Vyriausybės vadovas, mano galva, turint omeny, kokius darbus daro Vyriausybė su atlyginimų kėlimu, su pensijų kėlimu, su regionine politika, yra puikus lyderis. Mano giliu įsitikinimu, šitos partijos jėga būtent ir yra tas dviejų skirtingų lyderių tandemas, kurie sugeba susitarti ir kurie sugeba daryti darbus“, – sakė G. Surplys, pridūręs, kad, jo nuomone, S. Skvernelis liks premjeru.

ELTA primena, kad S. Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas DELFI pirmadienį sakė, jog premjeras būtų pasiruošęs prisijungti prie „valstiečių“ bei konkuruoti dėl LVŽS pirmininko posto, jeigu partija būtų pasiruošusi pokyčiams. Pats R. Karbauskis tokius keliamus reikalavimus vadina keistais. Jo teigimu, „sąlygų partijai tikriausiai joks žmogus, kuris nori įstoti į sąjungą, nekels“.



ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта