I. Šimonytė neskuba vertinti galimo „Wagner“ samdinių įsikūrimo Baltarusijoje: tai nėra informacija, kuria galime pasitikėti
Lietuva ir Baltijos šalys 27 06 2023 272 peržiūros

I. Šimonytė neskuba vertinti galimo „Wagner“ samdinių įsikūrimo Baltarusijoje: tai nėra informacija, kuria galime pasitikėti

Premjerė Ingrida Šimonytė neskuba vertinti pirmadienį pasirodžiusios informacijos, kad Baltarusijoje gali įsikurti „Wagner“ samdinių grupuotė. Anot Ministrės Pirmininkės, ji nėra linkusi pasitikėti bet kokia internete sklandančia informacija.

„Ką sakiau šeštadienį ir pakartosiu – norėčiau kliautis vis dėlto patikrinta informacija, kurią pateikti yra įgaliotos atitinkamos mūsų institucijos ar pačios, ar bendradarbiaudamos su partneriais. Spekuliuoti, manau, kad nederėtų (…) Supraskite, visi šie šaltiniai nėra tradicinė žiniasklaida, kuria mes galime pasitikėti ir manyti, kad tai, kas rašoma, yra patikrinta ir atspindi faktus“, – situaciją dėl galimo „Wagner“ pajėgų Baltarusijoje įsikūrimo komentavo premjerė I. Šimonytė.

„Tai dažnai yra kažkokios nuotrupos, kai žmonės prisirankioja informacijos iš nebūtinai patikimų šaltinių. Visa tai internete atsiranda labai greitai, bet tai komentuoti nėra labai didelės prasmės, nei fiziškai yra įmanoma“, – pabrėžė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas penktadienį pareiškė ketinąs nuversti Rusijos karinę vadovybę. Jo pajėgoms sparčiai judant link Maskvos ir užėmus Rostovą prie Dono bei Voronežą, šeštadienio vakarą pranešta, kad J. Prigožinas nutarė atsitraukti.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Maskva nurodo, kad kaltinimai „Wagner“ vadui ginkluoto sukilimo prieš Rusijos karinę vadovybę organizavimu bus panaikinti, o pats J. Prigožinas pasitrauks į Baltarusiją.

Antradienį Baltarusijoje, netoli Minsko, nusileido su samdinių grupuotės „Wagner“ vadeiva J. Prigožinu siejamas Rusijoje registruotas lėktuvas. Manoma, kad J. Prigožinas galėjo atvykti į Baltarusiją.



ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта