Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Visagine 18 04 2024 297 peržiūros

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams. Mūsų oficialią ataskaitą galima rasti savivaldybės puslapyje 2023 ataskaita Nekrosiene Lebedevicius.pdf (visaginas.lt) . Bet šiandien mes norime papasakoti apie savo darbą Taryboje, savo matymą miesto vystyme, ne biurokratine, o visiems prieinama kalba.

Koalicija ar opozicija?

Mūsų Lietuvos regionų partijos frakcija Visagino savivaldybės taryboje pastoviai kelia aktualius, ne visada patogius klausimus, išsako konstruktyvią kritiką teikiamiems mero sprendimų projektams.Todėl kartais gali susidaryti įspūdis, kad mes esame opozicijos pusėje. Bet ne viskas taip vienareikšmiška.

Mes svarstėme mero  ir tarybos nario Vitalijaus Besakirsko pasiūlymą jungtis prie suformuotos koalicijos, kuris buvo išsakytas vasario 8 d. vykusiame Tarybos posėdyje. Deja, mes kol kas dar negavome informacijos kokiu būdu ir kokiomis priemonėmis bus įgyvendinta koalicinė programa. Manome, kad žmonėms svarbiau ne politiniai susitarimai, o tai, ką savivaldybė ir Taryba daro gyventojams – švietime, sveikatos apsaugoj, komunaliniam ūkyje ir t.t.

Miesto biudžetas. Politinė korupcija?

Kiekvienas Tarybos narys davė priesaiką sąžiningai atstovauti visų miesto gyventojų interesus, o ne pasirinktinai, siauriems atskyrų grupių interesams. Labai svarbūs Tarybos sprendimai, apybrėžiantys pagrindines Visagino savivaldybės veiklos kryptis ir lėšų paskirstymą, yra metinis biudžetas ir strateginis veiklos planas. Mes manome, kad šiuos dokumentus reikia koreguoti, ypač tose savivaldybės biudžeto dalyse, kuriose lėšos, mūsų manymu, nukreiptos į abejotinus ir brangius projektus. Gyventojai iki šiol neišgirdo konkrečių priežasčių tiesiog ,,laukinio‘‘ pabrangimo kai kurių infrastruktūros projektų. Pandemija ir karas negali būti pasiteisinimu, kiekvienas pabrangimas ar terminų nesilaikimas turi turėti konkrečias priežastis, patvirtintas konkrečiais skaičiais ir faktais.

-Abejotinos naudos gyventojams neužbaigtas reklaminis stendas jau kainavo biudžetui 69 tūkst  Eur.

-Autobusų stotis. Buvo planuota, kad savivaldybė biudžetui ji kainuos 45 tūkst. Eurų. Šiandien kaina viršija 1,5 milijonus Eurų, iš jų 199 tūkst Eurų planuojama skolintis iš banko.

-Individualių namų kvartalas (99 sklipai) - stebina planuojamos milijoninės investicijos – ar dabar to reikia visaginiečiams?

-,,Šiūkšlių kalnas“, kuris mums atsieis ne vieną milijoną. Šiūkšles į parko zoną? Be to, dalis miško bus asfaltuojama.

Gal geriau pirma savivaldybės kelius atremontuoti, sutvarkyti parko zoną?

Mes negalime leisti sau būti abejingais ir leisti švaistyti savivaldybės biudžeto pinigus – žmones kelia šiuos klausimus, tikisi mūsų aktyvios, principingos pozicijos. Juk negalime klusniai kelti ranką balsuojant vien dėl to, kad sutarsime eiti dirbti koalicijoje. Juk koalicija, mūsų supratimu, tai lygių partnerių bendras darbas, o ne paklusnumas ir pritarimas siauriems interesams.

Didelį rezonansą Visagine sukėlė patarėjo pareigybės įvedimas vienoje iš savivaldybės įmonių – su solidžiu, apie 3 tūkst Eurų, darbo užmokesčiu. Toliau – dar įdomiau – į šias pareigas ( be konkurso ) įdarbintas Tarybos narys – koalicinės daugumos atstovas. Visaginiečiai prakalbo apie politinę korupciją.

Mes laukiam iš mero(kadangi manome, kad tai jo atsakomybė, kai įmonėje nėra valdybos) konkretaus atsakymo į mūsų atitinkamą užklausimą.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Teisminiai ginčai dėl vicemero paskirimo

Teisme nebaigta byla dėl savavališko mero potvarkio skiriant vicemerą. Šį potvarkį meras privalo derinti su Taryba. Mes manome, kad visaginiečiams nepriimtini tokie vienasmeniai, o kartais ir voliuntaristiniai spredimai, kurie neprideda pasitikėjimo vietos valdžia. Kol nėra galutinio teismo sprendimo dėl vieno vicemero paskirimo Visagino savivaldybėje, negalima skirti antrą vicemerą. Palyginimui – Utenos rajone paskirtas vienas vicemeras.

Pastoviai didinami tarifai

Kovo 28 d. vykusiame Tarybos posėdyje svarstytas klausimas dėl tarifo padidinimo karšto vandens skaitiklių aptarnavimui. Mūsų manymu, klausimas buvo neparuoštas ir nepakankamai pagrįstas. Laimei, kolegas pavyko įtikinti ir sprendimas nepraėjo. Per pastaruosius metus tai jau trečias bandymas didinti tarifus. Iki šios dienos gyventojams nėra paaiškintos sudedamosios dalys padidėjusios kainos devinaukščiuose namuose.

Nuo šių metų rugsėjo 1 d. bus padidinti tarifai už neformalųjį ugdymą – pririšti prie Minimalaus darbo užmokesčio. Tai reiškia pastovų kainų kėlimą už neformalųjį  ugdymą.pvz.: 2,5 proc nuo  minimalaus darbo užmokesčio  sudaro beveik 22 eurus. Vertinant mūsų jaunosios kartos ugdymo svarbą, reikia vadovautis tuo, kas yra svarbiau: biudžeto papildymas bet kokiomis priemonėmis ar vaikų užimtumas ir jų sveikatos stiprinimas, neformalojo švietimo prieinamumas?

Darbo užmokestis biudžetininkams – pravalgomi pinigai?

Ne mažiau svarbus klausimas – tai biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimai. Visagino savivaldybės ,,Auksinių statybų“ fone iš savivaldybės vadovų lūpų nuskambėję žodžiai apie tai, kad biudžetitinkų darbo užmokestis -tai ,,pravalgyti pinigai‘‘, skamba ciniškai ir neatlaiko jokios kritikos.

Mes taip pat manome, kad savivaldybei, kaip steigėjui ir savininkui, reikia pasirūpinti, kad savivaldybės įstaigose(mokyklose, vaikų darželiuose, neformaliojo švietimo įstaigose) būtų darbdavio ligmens kolektyvinės sutartys. Kolektyvinės sutartys leidžia darbuotojams civilizuotai spręsti aktualius socialinių garantijų, darbo užmokesčio ir kt. klausimus.

Juk yra geras pavyzdys – Visagino savivaldybės administracijos darbuotojams sudaryta pakankamai gera kolektyvinė sutartis. Su ja galima susipažinti čia: U9qy_2k1W9A.pdf (lrv.lt)

Juk esamos lygių galimybių bendruomenėje, vietos valdžios rūpestis savo gyventojais didina pasitikėjimą savo valstybe, motyvuoja gyventi ir dirbti mūsų Visagine.

Pagarbiai,

Lietuvos regionų partijos frakcijos Visagino savivaldybės taryboje nariai Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта