J. Šiugždinienė siūlo, kad abiturientai į klases sugrįžtų nuo gegužės 3 dienos: matome, kad praradimai dideli
Lietuva ir Baltijos šalys 14 04 2021 825 peržiūros

J. Šiugždinienė siūlo, kad abiturientai į klases sugrįžtų nuo gegužės 3 dienos: matome, kad praradimai dideli

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pranešė Vyriausybei siūlysianti jau nuo gegužės 3 d. grąžinti abiturientus į kasdienį kontaktinį ugdymą.

„Vyriausybė nuosekliai teigė, kad švietimas yra prioritetas ir pradinukų ir abiturientų grąžinimas turbūt yra mūsų pagrindinis rūpestis. Visi suprantame, kad brandos egzaminai yra vienas svarbiausių jaunuolio gyvenimo momentų, kadangi tai gali lemti ir tolesnio gyvenimo perspektyvas.

Taigi matome, kad praradimai yra dideli, vaikai yra praradę motyvaciją, yra ir sudėtinga socialinė – emocinė būsena“, – trečiadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje sakė ministrė.

„Nusprendėme siūlyti Vyriausybei grąžinti abiturientus nuo gegužės 3 dienos į kasdienį ugdymą, į kontaktinį ugdymą, derinant kasdienį ir nuotolinį ugdymą“, – sakė ji, pažymėdama, kad atskiru įsakymu bus nurodytas minimalus kontaktinių valandų skaičius.

„Greičiausiai tai bus 50 procentų, kad ne mažiau nei 50 procentų pamokų turi vykti kontaktiniu būdu“, – patikslino J. Šiugždinienė

Pasak jos, šiuo metu jau 45 proc. abiturientų yra sulaukę skiepų nuo COVID-19.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Šiandien 45 proc. abiturientų yra paskiepyta. Tai buvo Vyriausybės prioritetas – paskiepyti vidurinio mokymo mokytojus ir abiturientus“, – teigė ji, pridurdama, kad vakcinos sulaukė jau ir 60 proc. Lietuvos mokytojų.

Be to, grįžtant abiturientams į klases, ministrės teigimu, bus rekomenduojama mokinius testuoti greitaisiais testais.

„Rekomenduojame abiturientų testavimą greitaisiais antigenų testais ir dirbsime šias savaites glaudžiai su savivaldybėmis, kad labai gerai pasiruoštume visam šiam procesui“, – sakė ji.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта