Kaip elgtis radus sužeistą paukštį arba gyvūną?
Įdomu žinoti 18 09 2019 909 peržiūros

Kaip elgtis radus sužeistą paukštį arba gyvūną?

Labai dažnai suradus sužeistą paukštį arba gyvūnėlį nežinoma kur kreiptis pagalbos. Todėl norėtume patarti kaip elgtis tokioje situacijoje.

Radus sužeistą laukinį gyvūną ar paukštį, reikia kreiptis į Aplinkos ministeriją arba tiesiogiai į Gamtos apsaugos departamentus visoje Lietuvoje. Klausimus, susijusius su Aplinkos ministerijos kompetencija, galima pateikti elektroniniu paštu info@am.lt ar kreiptis tel. (8 5) 266 3661. Mieste pastebėjus laukinį gyvūną, galima pranešti bendros pagalbos centro numeriu – 112.

Radę sužeistą ar ligotą laukinį gyvūną, kurį būtinai reikia gydyti ar globoti, susisiekite su Gyvūnų globėjų asociacija tel. 8 686 44 828 (visą parą). Specialistai patars, kaip elgtis su rastu sužeistu laukiniu gyvūnu, o jeigu reikės pagalbos, atvykę paims šį gyvūną ir juo pasirūpins.

Jei kyla įtarimas, kad rastas gyvūnas gali sirgti pasiutlige (nekoordinuoti gyvūno judesiai, seilėtekis, agresyvumas), reikėtų pranešti ir Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.


Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта