Laisvės partija pristatė švietimo programos siūlymus mokykloms
Lietuva ir Baltijos šalys 10 01 2020 836 peržiūros

Laisvės partija pristatė švietimo programos siūlymus mokykloms

Laisvės partija penktadienį surengė diskusiją, kurioje pirmą kartą viešai pristatė švietimo programos siūlymus. Didžiausias dėmesys buvo skirtas mokyklų atnaujinimo vizijai: švietimo lyderių auginimui mokykloms, ugdymo turinio pokyčiams ir informacinių technologijų mokymui.

Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės įsitikinimu, kryptinga bei ambicinga švietimo politika yra pagrindinė valstybės ateities kūrimo sąlyga.

„Šiandien, stovint ant naujos technologinės revoliucijos slenksčio, sėkmingai vystysis tik visapusiškas, laisvas ir atsakingas asmenybes ugdančios valstybės, todėl kryptinga bei ambicinga švietimo politika yra pagrindinė valstybės ateities kūrimo sąlyga“, – pranešime spaudai cituojama partijos pirmininkė A. Armonaitė.

Švietimo lyderių auginimui Laisvės partija siūlo kasmet užtikrinti stabilų mokytojų atlyginimą, kol jis sieks 120–140 proc. vidutinio darbo užmokesčio, galimybę tobulintis stažuotėse ir administracinės naštos mažinimą mokytojams ir mokyklų vadovams. Ugdymo turinio srityje Laisvės partija siūlo ugdyti visapusiškai išsilavinusias, laisvas ir atsakingas asmenybes bei nepamiršti, kad ugdymo programose svarbios ne tik pateikiamos žinios, bet ir bendrieji gebėjimai.

Pranešime akcentuojama ir Laisvės partijos vizija, kad kiekvienas 12 klasių baigęs Lietuvos moksleivis mokėtų bendrauti bent trimis kalbomis – lietuvių, anglų ir informacinių technologijų (IT).

Laisvės partijos suorganizuotoje diskusijoje dalyvavo Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas, Kūrybinių technologijų akademijos „bit&Byte“ įkūrėja Monika Katkutė-Gelžinė, skaitmeninių knygų bibliotekos „Vyturys“ vadovas, Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų sąjungos valdybos narys Arūnas Šileris bei buvęs Švietimo ir mokslo viceministras, Šiaulių rajono Aukštelkės, Kurtuvėnų bei Bubių mokyklų direktorius Vaidotas Bacys.


ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта