„Lietuvos energija“ įsigyja vėjo jėgainių plėtojimo projektą Lenkijoje
Energetika 05 11 2018 1270 peržiūros

„Lietuvos energija“ įsigyja vėjo jėgainių plėtojimo projektą Lenkijoje

Energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“, tęsdama strategijoje LE 2030 numatytą tarptautinę plėtrą, pasirašė sąlyginę sutartį dėl plėtojamo vėjo jėgainių parko projekto įsigijimo Lenkijoje. Tai bus pirmasis pačios grupės pastatytas vėjo jėgainių parkas, pranešė bendrovė. 

„Lietuvos energija“ projektą planuoja įsigyti iš Lenkijos vėjo ir saulės jėgainių parkų plėtojimo bendrovės „Wento“. Planuojama vėjo jėgainių parko galia - apie 50 megavatų (MW). Devyniolikos vėjo jėgainių parko statybos darbai prasidės 2019 m., o veiklos pradžia numatyta 2021 metais. 

Plėtojamas vėjo jėgainių parko projektas lapkritį dalyvaus Lenkijos atsinaujinančių energijos išteklių skatinamųjų tarifų aukcione. Numatyta, kad sandoris bus užbaigtas 2019 metais, sėkmingai išpildžius visas išankstines sąlygas. Viena tokių sąlygų - skatinamojo tarifo laimėjimas aukcione. 

„Įgyvendinus šį sandorį „Lietuvos energija“ dar vienu dideliu žingsniu priartės prie savo tikslo iki 2020 metų Lenkijoje ir Baltijos šalyse valdyti 400 megavatų galios žaliosios generacijos pajėgumų. Naujasis vėjo jėgainių parkas sustiprins grupės tarptautines pozicijas ir padės diversifikuoti gamybos portfelį“, - pranešime teigia „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas. 

Pasak jo, Lenkija yra prioritetinė rinka „Lietuvos energijos“ grupei, kurioje siekiama vis stipriau plėstis ir įsitvirtinti. Lenkijoje jau veikia grupei priklausanti energetikos produktais didmeninėse rinkose prekiaujanti bendrovė „GetOn Energy“. Spalį Varšuvoje buvo įsteigta regiono vadovo pozicija. Šias pareigas eina Diana Kazakevič.

Tai jau antras „Lietuvos energijos“ vėjo jėgainių įsigijimo sandoris šiemet. Rugpjūtį įmonė pasirašė akcijų pirkimo - pardavimo sutartį dėl bendrovių „Vėjo vatas“ ir „Vėjo gūsis“ akcijų įsigijimo, leidžiančių praplėsti vėjo jėgainių galią, valdomą „Lietuvos energijos“, iki 76 MW.

Užbaigus sandorius Lietuvoje ir projektą Lenkijoje, „Lietuvos energija“ užsitikrins apie 125 megavatų instaliuotos galios vėjo jėgainių parkų portfelį. 

Planuojama, kad „Lietuvos energijos“ grupės investicijos per 12 metų sieks 6 milijardus eurų. Didžioji jų dalis bus nukreipta į išmaniąją ir žaliąją energetiką. Skaičiuojama, kad pusė vertės, kurią sukurs „Lietuvos energijos“ grupė, bus uždirbta iš žaliosios energetikos, užsienio rinkose ir iš valstybės nereguliuojamų, komercinių veiklų.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта