Lietuvos nuolat kelti klausimai dėl „Gazprom“ virto EK tyrimu
Energetika 06 09 2012 781 peržiūros

Lietuvos nuolat kelti klausimai dėl „Gazprom“ virto EK tyrimu

Europos Komisija pradėjo oficialų „Gazprom“ monopolinės veiklos tyrimą.:::Tyrimas apima tris galimai konkurenciją ribojančius veiksmus Vidurio ir Rytų Europoje.

Nurodoma, kad koncernas „Gazprom“ galėjo skaidyti dujų rinką trukdydamas laisvam dujų tiekimui per ES šalių teritoriją, galėjo trukdyti diversifikuoti dujų tiekimą, taip pat susiedamas gamtinių dujų kainas su naftos kainomis galėjo nustatyti neteisingas kainas klientams.

Prieš kurį laiką atliktos kratos ir poėmiai „Gazprom“ atstovybėse Europoje buvo Lietuvos ir galimai kitų rinkos dalyvių iškeltų klausimų dėl „Gazprom“ monopolinių veiksmų rezultatas. Paimti dokumentai buvo analizuojami.

Turėdama faktų ir įrodymų, EK pradėjo teisinio tyrimo procedūrą. Energetikos ministerija šį tyrimą laiko principingos ES energetinės politikos dalimi, nes Lietuva nuolat kelė ir kelia klausimus ES mastu dėl galimo „Gazprom“ piktnaudžiavimo monopoline padėtimi.

Energetikos ministerija dar 2011 m. sausio 25 d. pateikė EK skundą, kuriuo buvo inicijuojamas tyrimas dėl „Gazprom“ piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Kreipdamasi į EK, Energetikos ministerija reikalavo įpareigoti „Gazprom“ taikyti skaidrią, sąžiningą bei nediskriminacinę gamtinių dujų tiekimo politiką. Tuo buvo siekiama, kad Lietuvai taikomas gamtinių dujų tiekimo sąlygas lemtų tik ekonominio pobūdžio argumentai.

„Neteisingos dujų kainos, ekonominis ir politinis spaudimas, konkurencijos žlugdymas. Visa tai mes patyrėme tik dėl to, kad vieni pirmųjų pradėjome realiai įgyvendinti ES energetinės politikos principus. Už tai buvome nubausti didžiausiomis kainomis Europoje. Todėl EK pradėtas tyrimas leidžia manyti, kad Lietuvos pastangos padės visai Europai sukurti skaidrią ir efektyvią energetikos rinką“, - sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

enmin.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта