Lietuvos strateginių energetikos projektų įgyvendinimu domisi užsienio kompanijos
Energetika 19 09 2011 665 peržiūros

Lietuvos strateginių energetikos projektų įgyvendinimu domisi užsienio kompanijos

Rugsėjo 15 d. Energetikos ministerijoje lankėsi vienos didžiausių Kinijos inžinerijos ir statybos kompanijų CPECC North China Power Engineering Co., Ltd valdybos pirmininko Liu Chaoan vadovaujama delegacija.:::Kompanijos atstovai susipažino su Lietuvos įgyvendinamais strateginiais energetikos projektais, pristatė savo veiklą ir domėjosi galimybėmis dalyvauti projektų rangos konkursuose. „Tokių kompanijų kaip CPECC domėjimasis Lietuvos įgyvendinamais strateginiais energetikos projektais rodo, kad šie projektai yra pasaulio energetikos projektų žemėlapyje.
Svarbu, kad strateginiai Lietuvos elektros ir dujų jungčių projektai būtų įgyvendinami konkurencinėje aplinkoje – šiame procese dalyvaujant kuo daugiau tokių projektų įgyvendinimo patirtį turinčių kompanijų“ – kalbėjo energetikos viceministras Žygimantas Vaičiūnas. North China Power Engineering yra valstybinė kompanija, užsiimanti energetikos projektų inžinerija ir projektavimu, konsultavimu ir elektrinių statyba.
Kompanija vysto projektus Kinijoje, Baltarusijoje, Nigerijoje, Indonezijoje ir Kazachstane, bendradarbiauja su Siemens, ABB, KEMA. Iki 2010 m. pabaigos kompanija yra įgyvendinusi 381 bendro 75 557 MW galingumo energijos generavimo projektus Kinijoje, kas sudaro vieną dešimtadalį visų šalies projektų. Šiuo metu daug dėmesio skiriama atsinaujinančios energijos projektų plėtrai.
 
enmin.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта