Likusiems be elektros nuostolių atlyginti nežada
Energetika 04 01 2011 824 peržiūros

Likusiems be elektros nuostolių atlyginti nežada

Kai kuriems gyventojams po naujametę naktį praūžusios pūgos be elektros teko gyventi kelias paras. Dar ir antradienio vakarą be elektros likę keli pavieniai vartotojai labiausiai nutolusiose sodybose, į kurias sunku patekti.:::Tačiau patirtų nuostolių gyventojams bendrovė nežada atlyginti, praneša LTV „Šiandien“.
Naujųjų naktį užklupusi pūga ir smarkus vėjas be elektros paliko daugiau kaip 10 tūkst. Klaipėdos regiono gyventojų. Kai kurie gamtos stichijos padarinių net nepajuto, naktį nutrūkęs elektros tiekimas po poros valandų jau buvo atnaujintas. Tačiau kitiems jos teko laukti net po dvi tris paras.
„Šaldytuvas neveikia, televizorius neveikia, niekas neveikia. Jautiesi kaip juodam pasauly“, – sakė be elektros vertęsis Kretingos rajono gyventojas. Nors Klaipėdos regione dirbo apie 40 brigadų, energetikai neslepia sulaukę nemažai pasipiktinusių gyventojų skambučių dėl ilgai netiekiamos elektros. „Pirmiausia atstatinėjome vidutinės įtampos tinklus, kur yra didžiausi atsijungimai ir kur neturi elektros energijos didžiausias vartotojų skaičius.
Pirmiausia ten metamos visos pajėgos ir po to palaipsniui pradedama atstatinėti elektra 0,4 kW tinkle. Ten yra mažesnis vartotojų skaičius ir truputėlį užtrunka“, – sakė Mindaugas Lukoševičius, „LESTO“ Klaipėdos regiono Tinklo valdymo departamento direktorius.
Anot specialistų, darbą sunkino užpūstyti keliai, neįmanoma privažiuoti prie gedimo vietų, teko pasitelkti galingesnę techniką. Dar ir antradienį elektros neturėjo tolimiausių sodybų gyventojai. Kai kurie sako reikalausią, kad būtų atlyginti nuostoliai. Tačiau energetikai teigia atlyginantys tik nuostolius, patiriamus dėl jų tiesioginės kaltės, o ne gamtos stichijos. „Gyventojams norime pasakyti, kad norint apsaugoti savo turtą, reikėtų draustis.
Taip pat nepamiršti savo pareigų, kurių viena pagrindinių – nesodinti medžių šalia linijų, apsaugos zonose, taip pat genėti medžius, kurie auga šalia linijų“, – sakė LESTO atstovas Ervinas Pareigis. Nuostolius skaičiuoja ir elektros tiekimo bendrovė, tačiau jau dabar aišku, kad jie bus nemaži. Paskutinė panaši žiema esą buvusi 2004-aisiais.
 
LTV „Šiandien“
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта