Ministras A. Anušauskas išvyksta į neformalų ES gynybos ministrų susitikimą
Lietuva ir Baltijos šalys 07 03 2023 301 peržiūros

Ministras A. Anušauskas išvyksta į neformalų ES gynybos ministrų susitikimą

Nuo antradienio iki trečiadienio krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas dalyvaus neformaliame ES gynybos ministrų susitikime Stokholme, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Kaip skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai, susitikimo metu bus aptariama Europos Sąjungos (ES) karinė parama Ukrainai, nuotoliniu būdu planuoja dalyvauti ir Ukrainos gynybos ministras. Taip pat bus pristatytas šiuo metu vykdomų ES karinių misijų ir operacijų statusas ir bendradarbiavimo su NATO ir Jungtinėmis Tautomis klausimai, siekiant atremti grėsmes kylančias tarptautiniam saugumui.

Taip pat, planuojama, kad prie Lietuvos vadovaujamo PESCO kibernetinių greitojo reagavimo pajėgų projekto (angl. CRRT) prisijungs Belgija ir Slovėnija. Šis projektas skirtas suvienyti šalių kibernetinius pajėgumus siekiant reaguoti į galimus kibernetinius incidentus ar krizes.


ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта