Ministras apie bazinio pareiginės algos dydžio atstatymą: planus pakoregavo pandemija
Lietuva ir Baltijos šalys 17 09 2020 529 peržiūros

Ministras apie bazinio pareiginės algos dydžio atstatymą: planus pakoregavo pandemija

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad šią kadenciją atstatyti bazinį pareiginės algos dydį sutrukdė pandemija.

„Buvo politinis įsipareigojimas šią kadenciją atstatyti bazinį dydį, tačiau COVID-19 pakoregavo visus planus, taip pat finansines galimybes, be to ir tendencijas darbo rinkoje. Skirtingai nuo viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio, kuris kyla 6 proc. šiuo metu, privataus sektoriaus darbuotojų darbo užmokestis krenta, matome neigiamas tendencijas.

Dėl to jau dabar per pastaruosius keletą metų susiformavęs didelis atstumas tarp viešojo ir privataus sektoriaus darbuotojų, kur anksčiau visą laiką darbo užmokesčio lygmuo augdavo pakankamai nuosekliai. Dabar atstumas pakankamai didelis. Tai rodo, kad viešojo sektoriaus darbo užmokestis auga labai sparčiai net ir neatstačius bazinio dydžio“, – Vyriausybės valandoje Seime sakė L. Kukuraitis.

„Kai matome tokį augimą viešajame sektoriuje, neturime rimtos priežasties, kad didintume taip ženkliai, kaip buvo planuota didinti bazinį dydį“, – pridūrė ministras.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdyba kiek anksčiau kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį grąžnti bazinį pareiginės algos dydį.


ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта