Muzikinis spektaklis vaikams „Senelės pasaka“
Visaginas ir visaginiečiai 16 03 2022 773 peržiūros

Muzikinis spektaklis vaikams „Senelės pasaka“

Kovo 18 d. 17.30 val. VKC „Sedulinossalė (Vilties g. 5) skambės dainomis ir vaikų juoku – Vilniaus miesto teatras „Atviras rataskviečia imporvizuoti ir šėlti S. Nėries eilėraščio motyvais sukurtame muzikiniame spektaklyje„Senelės pasaka (rež. Aidas Giniotis).

„Senelės pasaka“ – daugiausiai kartų parodytas „Atviro rato“ spektaklis vaikams, dialogą su vaikais atradęs tiek mažiausiuose Lietuvos miesteliuose, tiek užsienio šalyse. 2006-aisiais pirmą kartą parodytas tuomet ką tik įkurto teatro spektaklis vaikams gyvavo ištisą dešimtmetį iki 2016-ųjų, o po kelių metų pertraukos, pasiilgtas žiūrovų ir jame vaidinančių aktorių, vėl sugrįžo į sceną. „Kol jo nevaidinome, visą laiką jautėmės pasiilgę, norėjosi nepalikti vaikiškos auditorijos, kuri mūsų teatrui visada buvo ir yra svarbi. Šiame spektaklyje yra gyvas teatrinis džiaugsmas, ir mūsų dalyvavimas jame kartu su vaikais kuria tą gyvybę. Toks dialogo ir žaidimo teatras yra užkoduotas „Atviro rato“ ištakose“, – pasakoja vienas iš „Senelės pasakos“ kūrėjų, aktorius Justas Tertelis.

Muzikinis spektaklis–improvizacija  skirtas ir  patiems mažiausiems žiūrovams, ir  jų tėveliams. Tai spektaklis, kuriame, atgiję žinomų pasakų personažai – Žąsinas Moliūgas, trečias brolis Jonas, Našlaitėlė, žalčio žmona Eglė bei daugelis kitų, atvirai ir žaismingai pasakoja savo neįtikėčiausias istorijas bei drąsiai kviečia mažuosius kurti pasaką kartu. Pasaką, kur žąsinai gali skraidyti, o žuvys – kalbėti. Kur kiekvienas gali virsti, kuo tik panorėjęs, o stebuklai užklupti tada, kai mažiausiai jų lauki ir tikiesi…

Aktorių, vaikų ir jų tėvelių fantazijos dėka muzikinis spektaklis-improvizacija„Senelės pasaka“ tampa vartais į paslaptingą bei nuotaikingą pasakos pasaulį. Užkrečiančios dainelės bei įsimintina spektaklio režisieriaus Aido Giniočio melodija, parašyta eilėraščiui „Senelės pasaka“, tikrai neleis niekam sėdėti ramiai sudėjus rankų… Tai spektaklis ne tik žiūrėjimui, bet aktyviam dalyvavimui– „Senelės pasaka“ kviečia visus nebijoti kurti bei žaisti kartu.

 

Bilietai į spektaklį:

- internetu:

https://www.tiketa.lt/LT/muzikinis_spektaklis_vaikamsseneles_pasaka___rez__a__giniotis_1092

 

- kasoje:

VKC „Draugystė“ (Parko g.7)

II-VI 14-20 val.

Visagino kultūros centras

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта