N. Aleksiejūnas: užtikrinant energetinę nepriklausomybę bus pereita nuo diskusijų prie konkrečių darbų
Energetika 26 06 2018 1021 peržiūros

N. Aleksiejūnas: užtikrinant energetinę nepriklausomybę bus pereita nuo diskusijų prie konkrečių darbų

Ketvirtadienį, prieš prasidedant Europos vadovų tarybos (EVT) susitikimui, trys Baltijos valstybės, Lenkija ir Europos Komisija planuoja pasirašyti politinį susitarimą dėl Baltijos šalių elektros tinklų sujungimo su Europa.

Prezidentės patarėjas Nerijus Aleksiejūnas sako, kad šiuo susitarimu bus pagaliau baigtos diskusijos ir pereita prie konkrečių darbų, užtikrinant Baltijos valstybių energetinę nepriklausomybę.

N. Aleksiejūnas antradienį „Žinių radijui“ pabrėžė, kad planuojamame susitarime būtų numatyti aiškūs laiko rėmai, iki kada elektros tinklų sinchronizacija būtų užbaigta. Pasak jo, numatyta, kad sinchronizacija turėtų būti užbaigta iki 2025 metų. Taip pat, kalbėjo N. Aleksiejūnas, politiniame susitarime deklaruojama, kad jau rugsėjį būtų pradėta formali sinchronizacijos procedūra.

„Tai bus labai svarbus pasiekimas, nes iki šiol būdavo daug diskusijų, tačiau nebuvo konkrečių sprendimų dėl konkrečių laiko rėmų ir konkrečių būdų sinchronizuotis“, - antradienį kalbėjo N. Aleksiejūnas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Elektros tinklų sujungimas su kontinentine Europa užtikrintų, kad pagaliau taptume visiškai energetiškai nepriklausomi. Esame paskutiniai iš Europos sąjungos šalių, kurie vis dar priklausome nuo Rusijos ir Baltarusijos sistemų“, - akcentavo prezidentės patarėjas.

Baltijos šalys yra apsisprendusios iki 2025 metų sinchronizuoti elektros tinklus su Vakarų Europa ir atsijungti nuo rusiškojo tinklo.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта