Nacionalinis kraujo centras: pacientams skubiai reikalingas kraujas
Lietuva ir Baltijos šalys 06 05 2020 563 peržiūros

Nacionalinis kraujo centras: pacientams skubiai reikalingas kraujas

Švelninant karantino sąlygas bei atnaujinus planinių paslaugų teikimą, kaip ir buvo tikimasi, gerokai padidėjo ir kraujo poreikis. Nacionalinis kraujo centras (NKC) šiuo metu jau imasi organizuoti mobiliąsias kraujo donorystės akcijas ir kviečia kraujo donorus, užsiregistravusius ponios Dianos Nausėdienės iniciatyva sukurtame potencialių kraujo donorų duomenų banke. Pirmoji ponia kraujo jau paaukojo vos tik paskelbus apie jų stygių.

Pagrindinė galimybė donorui prisidėti ir padovanoti kraujo, kaip teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime, išlieka atvykstant į stacionarius NKC padalinius, esančius didžiuosiuose šalies miestuose.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, galimybė prisidėti išsaugant kito žmogaus gyvybę yra ne tik geranoriškumo ir bendrystės, bet ir pilietiškumo išraiška.

Anot Nacionalinio kraujo centro direktoriaus Daumanto Gutausko, aukoti kraujo net ir pandemijos metu yra sudarytos maksimaliai saugios sąlygos.

„Vos atvykus, donoro prašoma dezinfekuoti rankas, užsidėti apsaugos priemones, pamatuojama temperatūra. Kruopščiai įvertinus donoro pasirengimą, greitai ir saugiai atliekama kraujo paėmimo procedūra. NKC darbuotojai laikosi nustatytų reikalavimų, kad būtų užtikrinta maksimaliai saugi aplinka tiek donorams, tiek darbuotojams“, – pabrėžia D. Gutauskas.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Visi galintys skirti pusvalandį laiko ir padėti ekstremalioje situacijoje, kviečiami atvykti padovanoti kraujo Vilniuje, (Žolyno g. 34) bei Upės g. 9 (prekybos centre CUP), Kaune (Vytauto pr. 13), Klaipėdoje, (Naikupės g. 28), Šiauliuose, S. (Daukanto g. 90), Panevėžyje, (Nemuno g. 75).

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта