Netrukus paaiškės investuotojas į atominę elektrinę
Energetika 10 05 2011 731 peržiūros

Netrukus paaiškės investuotojas į atominę elektrinę

Premjeras Andrius Kubilius teigia tikintis, jog jau netrukus paaiškės investuotojas į atominę elektrinę.:::A. Kubilius Lietuvos radijui teigė negalįs atskleisti investuotojo, nes šiuo metu vyksta konfidencialios derybos. „Tiesioginės derybos su potencialiais investuotojais vyksta, mano žiniomis, tikrai sėkmingai, ir netrukus, tikiu, kad sužinosime, kas jie bus“, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A. Kubilius.  
Premjeras kalbėjo, jog konkretūs statybos darbai, planuojama, prasidės tik 2014 metais, tačiau jau vyksta intensyvūs pasirengimo darbai. „Ir techninių projektų rengimas, ir aikštelės parengimas darbams vyks iki to laiko labai intensyviai“, – sakė A.Kubilius. Energetikos ministras Arvydas Sekmokas antradienį JAV pristato naujos atominės elektrinės ir suskystintų gamtinių dujų terminalo projektus.
Tuo metu LTV „Panoramos“ šaltiniai teigia, kad derybos pažengusios mažiausiai su trimis kompanijomis, tarp jų – su japonais ir amerikiečiais. Šios kompanijos kalbasi ir su regioniniais partneriais – latviais, estais, lenkais. Anot šaltinių, vieną, su kuria bus deramasi toliau, ketinama pasirinkti jau birželio viduryje.
 
Lrt.lt
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта